Projektzáró a Bakony és Balaton Térségi TDM-nél

 2014. március 30. 20:34

A Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. 2011 végén 62,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert, projektjük záróeseményét a napokba tartották, melynek fő célja a turizmus területi összefogásán keresztül a térség népszerűsítése, idegenforgalmának fellendítése.

A Bakony és Balaton térségi TDM szervezet és a tulajdonosok, a szakmai partnerek komoly együttműködésének eredményeként több fontos célkitűzést is sikeresen megvalósított az elmúlt két évben. A szervezet kialakította a térség egységes arculatát, mely jól megjegyezhető, színvonalas és a minőség ígéretét hordozza magában.

Ehhez kapcsolódóan egy komoly fotózást követően készültek el a térséget bemutató tematikus kiadványok, illetve a kedvezménykártya-rendszert és kerékpárkölcsönző hálózatot bemutató leporellók, a tematikus programajánlatok és a térséget átfogó kerékpáros térképek. Mindeközben a térség egységes arculatát bemutatva a hivatalos weboldal is létre jött, melyet a www.bakony-balaton.hu címen keresztül érhetnek el az érdeklődők.

2013-ban a pályázat részeként elindult a térségi kedvezménykártya-rendszer, melyet az ideérkező vendégek ingyenesen kapnak meg a hálózathoz tartozó szálláshelyeken. A kártya térségi szinten jelentős kedvezményt biztosít kiállítóhelyek és szabadidős programok belépőjegyáraiból, valamint éttermi- és egyéb szolgáltatásokból.

A pályázat újabb állomásaként megvalósult a Bakony & Balaton kerékpárkölcsönző hálózat, amely 11 településen közel 20 ponton várja a bringázni vágyókat. A projekt keretében 330 kerékpár, valamint az azokhoz szükséges kötelező és nélkülözhetetlen felszerelések, kiegészítők beszerzése történt meg. A rendszer nagy előnye, hogy a kerékpárok a hálózaton belül bármelyik kölcsönzőpontban letehetők.

Mára már az utazók számára is egyértelművé válnak az új turisztikai egység határai: az ide érkezők tájékozódását 8 ponton segítik a Bakony és Balaton térséget azonosító, egységes arculattal ellátott üdvözlőtáblák.