Pünkösdi BORkulTÚRA

Forrás: MTI

 2016. május 11. 11:43

A pünkösdi hétvégén folytatódik a Forster Központ BORkulTÚRA sorozata, amely az ország kilenc pontján várja borkóstolókkal és színes programokkal az érdeklődőket.

Az edelényi kastélyszigetre látogatók a rokokó szerelem vidám életképei között 18. századi időutazáson vehetnek részt, ahol a szőlő és a bor körüli munkákról éppúgy mesélnek a vezetők, mint a főúri vadászatokról, az udvarlásokról és a cigányzenés mulatságokról.

Az edelényi L’ HuillierCoburg-kastély falképe

Az edelényi L’ HuillierCoburg-kastély falképe

Fotó: Forster Központ

 

A tiszadobi Andrássy-kastélyban gróf Andrássy Gyula miniszterelnök Sissihez fűződő állítólagos rajongásáról, vagy unokahúga, Andrássy Katinka életének meghatározó szerelméről is lesz szó, ahogy a nádasdladányi Nádasdy-kastély Ősök csarnokában is a család kapcsolati kerülnek a középpontba a vezetett sétákon.

Minden helyszínen bemutatkoznak a helyi borászok is és a pincészetek borainak kedvezményes kóstolására és vásárlásra is lehetőség nyílik.

A Nemzeti Örökség Intézete Emlékhelyek Napja rendezvényéhez kapcsolódva a Forster Központ szombaton különleges vezetésekkel várja az érdeklődőket a somogyvári Szent László Nemzeti Emlékhelyen. A gyerekek kézműves játszóházban ismerkedhetnek Szent László király korával, lovagjaival és a szerzetesek növényeivel, de lesz koronakészítés és "apátságépítés" is, a vállalkozó szelleműek pedig a lovagi páncélokat is felpróbálhatják.