Pünkösdi fesztivál nyitja a nyári szezont Siófokon

Forrás: turizmus.com

 2022. május 26. 12:23

Siófok egész napos családi programokkal várja a szórakozni vágyókat a város Fő terére 2022. június 3. és 6. között.

A Pünkösdi Fesztivál programját kicsiknek és nagyoknak szóló koncertek, megnyitó, emlékkiállítás, ételkóstoló, terefere és további fergeteges programelemek alkotják.

Az első naptól, péntektől Csiszár Elek festőművész emlékkiállítását és Csiszár Zsolt szoborkiállítását tekinthetik meg az érdeklődők a Kálmán Imre Művelődési Központban egészen a fesztivál végéig. Péntek délután Madarász Ildikó, a Vidék Háziasszonya egészséges zöldség- és szendvicskrémjeit lehet megkóstolni, amelyek Kálmán Imre, a világhírű operettkirály kedvencei voltak. Az Emlékplakettesek egymás között című műsor keretében Peller Károly beszélget Csere László Jászai Mari-díjas művésszel, a napot pedig a The Freakend zenekar koncertje zárja.

A siófoki pünkösdi fesztivált táncműsorok is színesítik

Fotó: Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal

Szombaton nyílik meg a Levendula játszóház, amely egészen hétfő estig várja a gyerekeket. Délelőtt megnyitóünnepség várja az érdeklődőket, amelyen átadásra kerül a Nyár Fővárosának Kulcsa, amellyel szimbolikusan megnyitják a siófoki nyári szezont. A megnyitó ceremónia után Csuti Csaba és Nyári László ad elő magyar nótákat, délután helyi táncegyesületek táncműsor bemutatói színesítik a rendezvényt, kora este pedig a Club54 együttes Mamma Mia Show műsora varázsol szuper hangulatot. A gyerekeket délutántól Meszes Tímea drámapedagógus játékos, mesés foglalkozása és Kovácsovics Fruzsina gyerekkoncertje várja. A szombati nap végén a The Biebers együttes ad koncertet.

Vasárnap délelőtt Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar gyerekkoncertje várja a kicsiket és a nagyobbakat, valamint a Siófoki Nyugdíjas Egyesület műsora, helyi táncműsorok és mesés foglalkozás indítják a programsorozatot. Délután Siófok város olimpikon úszója, Németh Nándor mesél vizes élményeiről. A nap további részeiben táncelőadás, a Buborék együttes gyermekkoncertje és Ungár Anikó bűvész show-ja kápráztatja el a közönséget, a nap zárásaként pedig a Karthago együttes koncertjét élvezhetik a fesztivál résztvevői.

Hétfőn délelőtt folyamán a Senior Asszonyok adják elő műsorukat, ezután a Kobold zenekar gyerekkoncertje, táncbemutató, játékos, mesés foglakozás és a Lóca együttes zenés gyermekműsora és táncház várja a gyerekeket és a családokat. A fesztivál zárásaként pedig Hevesi Tamás és barátai garantálják a zenei koncertélményt.