Pünkösdi programokat rendeznek a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban

Forrás: MTI

 2022. június 02. 09:56

Népzenével, jazzkoncerttel és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban a pünkösdi hétvégén. A látogatók különleges hangszereken, többek között egy konzervdobozból készült gitáron is zenélhetnek majd - áll a szervezők által kiadott közleményben.

A programsorozat első napján, pénteken népdalokat játszik hangszerkísérettel a vajdasági Szent Mauríciusz Kórus és a Bakos Árpád Trió annak emlékére, hogy Kodály Zoltán idén éppen száz évvel ezelőtt járt Bakonybélben népdalokat gyűjtve.

Szombaton festészeti foglalkozáson vehetnek részt a látogatok Novák Erik festőművész vezetésével, a Bakos Árpád Trió Vándorének című előadását követően pedig az Erdőkerülő Quartet lemezbemutató koncertjére kerül sor. Dés András három zenésztársával vette fel az Erdőkerülő Quartet bemutatkozó albumát a Bakonyban, fát, köveket és vizet használva hangszerként.

Vasárnap a Pannonhalmi Bencés Gimnázium kórusa lép közönség elé, ezt követi a HolddalaNap Zenekar családi programja, ahol balkáni, perzsa, latin-amerikai és flamenco hangszerek csendülnek fel.

szentmauriciusz

Népzenével, jazzkoncerttel és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban a pünkösdi hétvégén

Fotó: Szent Mauríciusz Monostor

Ezután a már nem használt tárgyak újrahasznosításával hangszerek születnek, például régi számítógép-klaviatúrából shaker. A kész hangszereket közösen meg is szólaltathatják majd a résztvevők.

A délután második felében Novák Erik festőművész festészeti workshopján lehet részt venni, majd Illés Eszter fuvolaművész és Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész koncertje zárja a programsorozatot.

A rendezvény a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program támogatásával valósul meg.