QR-kód segíti Sárvár felfedezését

Forrás: turizmus.com

 2016. május 18. 14:49

A Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. legújabb fejlesztésként a tavaly kihelyezett információs táblákat QR-kóddal látta el és tette interaktívabbá.

Az 55 darab táblán, szemmagasságban elhelyezett Smart QR-kód által számos érdekes tudnivalóval bővíthetők a Sárvárral kapcsolatos ismeretek. Az okostelefonnal vagy tablettel érkező turisták és a városlakók a QR-kód leolvasása után három nyelven kapnak információt az adott látványosságról a város turisztikai honlapjának (www.sarvar.hu) reszponzív, mobilra és tabletre optimalizált aloldaláról. A Nádasdy Múzeum állandó és aktuális kiállításain keresztül a Posta téri fény- és hangjáték időpontján át a Sárváron zajló eseményekig minden fontos és hasznos információt megtudhatnak ezen a felületen keresztül az érdeklődők.

Fotó: sarvar.hu

 

A QR-kódok tervezésében és kihelyezésében a Tinódi Gimnázium Utazás és Turizmus fakultációs diákjai is részt vettek – tájékoztatott a helyi TDM-szervezet, amelynek reményei szerint az új fejlesztés is hozzájárulhat ahhoz, hogy a Sárváron töltött idő még hosszabbra nyúljon, és még kellemesebben teljen a látogatók számára.