Quo vadis Európa? - KEP Társadalmi Párbeszéd Fórum május 28-29.

Forrás: turizmus.com

 2015. május 16. 13:39

Az V. Magyar Világtalálkozó hagyományosan kiemelt közéleti rendezvénye a KEP Társadalmi Párbeszéd Fóruma, amely idén május 28-29-én kerül megrendezésre „Quo vadis Európa?" címmel.

A program érinti a turizmust is. Schmitt Pál a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja, volt köztársasági elnök a 2024-es olimpia magyarországi megrendezésének esélyéről tart előadást, Mikola István a KKM államtitkára Európa biztonságpolitikai helyzetének aktuális kérdéseiről.

„Válaszúton Európa" címmel tart előadást Palánkai Tibor akadémikus, míg „A népvándorlások Európája" címmel Schöpflin György az Európai Parlament képviselője. Az EU pénzügyi helyzetének aktualitásairól Fazakas Szabolcs, az Európai Számvevőszék Elnökségének tagja beszél. A Kárpát-medencei gazdasági kilátásokról Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke tart előadást, míg a Kárpát-medencei turisztikai, kulturális és oktatási együttműködéssel Szalók Csilla intézetvezető főiskolai tanár foglalkozik.

A 2 napos budapesti konferencia a budapesti Thomas Hotel melletti konferencia teremben lesz és fogadással zárul. A részvétel díjtalan, de a regisztráció kötelező. További info: www.kepcp.hu.