Rádióinterjú a hazai szabadulószobák megálmodójával

Forrás: turizmus.com

 2017. október 27. 12:44

2011-ben nyitotta meg az első pályát a ParaPark, mely az európai szabadulósszobák játékstílusának első példája, ma pedig a világon több helyen kipróbálható. A kínálatról és a játék népszerűségéről beszélt Gyurkovics Attila, ötletgazda a Trend FM turizmus.com című műsorában.

Jelenleg már a kitelepülések is jelen vannak a ParaPark kínálatában, mely iránt a kereslet főként a céges csapatépítések szervezői felől nagy. Kitelepüléskínálatukban többféle játéktípus szerepel, talán a legnépszerűbb mégis a menekülőszoba. Ehhez mindössze egy árammal ellátott helységre van szüksége a csapatnak, ahova paravánokkal felépíthetik a szobát. Ilyenkor ugyan nem a hagyományos értelemben vett menekülőszobát viszik el, ugyanis a cél nem a kijutás, hanem egy széf kinyitása vagy a számláló órájának megállítása.

A játék robbanásszerűen terjedt el a városban. „2013-ban a romkocsmák után a szabadulószobák voltak a legerősebb hívó szó a fiatal, hátizsákos turisták számára” – mondta Gyurkovics. A külföldiek felőli érdeklődést annak is köszönhetik, hogy a ParaPark játékai egytől egyig nemzetközi piacra lettek megálmodva. Nincsenek találós kérdések, nincsenek nyelvi akadályok.

Gyurkovics Attila kiemelte, hogy a pályák sikerességéhez meg kell találni az egyensúlyt kihívás és nehézség között. Ezáltal a könnyebb pályák esetében a körülbelül 70 százalékos kijutási arányt tartja ideálisnak, míg a nehezebb pályák esetében a 30 százalékot.

További részletek az interjúban hallhatók.

Hallgasson bennünket!

A Turizmus.com rádióműsora csütörtökönként hallható a Trend FM-en, 17.15-18.00 között.

Ismétlés szombat délutánonként, a 17:30-as híreket követően.

A műsort szerkeszti: Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR igazgatója (kenderesy.nadin@turizmus.com).