Ragadozószafarival bővült a nagykőrösi autós állatpark

Forrás: turizmus.com

 2023. március 28. 16:12

Péntektől új attrakciókkal várja látogatóit a Richter Safari Park. A programokat idén elsőként autizmus spektrumzavarral élő és hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik fedezhették fel egy exkluzív élménynap keretein belül.

A nagykőrösi autós szafaripark 32 hektáros területen, több mint 300 állattal és megannyi újdonsággal március 31-től várja a látogatókat. A park kínálata Magyarországon egyedülálló attrakcióval bővült, amelyet elsőként hazai alapítványok különleges vendégei próbálhattak ki – tájékoztatta lapunkat a Richter Safari Park.

A legbátrabbak a ragadozószafari során erre a célra kialakított speciális járművekből, testközelből tekinthették meg a park legújabb állatlakóit, az olaszországi cirkuszból befogadott tigriseket és oroszlánokat. A hajmeresztő élményt a tapasztalt szafarivezetők edukációs tevékenysége tette teljessé, akik a túra alatt tényeket és érdekességeket osztottak meg az egzotikus nagymacskákról.

A Richter Safari Park egyik új lakója

Fotó: Piltner Péter / Richter Safari Park

 

A parkba érkezők elsőként a világ legnagyobb szárazföldi emlőseivel, elefántokkal és Namibivel, a zsiráffal találkozhatnak a 4 kilométer hosszú autós szafariútvonalon. A kisvonattal és saját autóval is bejárható túraútvonalon a park állatlakói: zebrák, tevék, lámák, struccok, emuk, szürkemarhák és vízibivalyok köszönnek be az ablakon pár finom falat reményében.

Az élménypark a szafariút mellett egész napos programot kínál; a hatalmas területen dínópark, játszótér, vidámpark, valamint artistaműsor várja a látogatókat. A legkisebbek az állatsimogatóban ismerkedhetnek különböző háztáji állatokkal, a magyar tarkamarhától kezdve a rackajuhokon át egészen a szárnyasokig. A 30 méteres Safari Eye-ról madártávlatból csodálható meg a park teljes területe, a természetes tó pedig vízibiciklizésre is alkalmas.

Március 31-től új attrakciókkal várja a látogatókat a nagykőrösi élménypark

Fotó: Piltner Péter / Richter Safari Park

 

„Évről évre új attrakciókkal bővítjük a parkot és fejlesztjük az állatoknak kialakított természetközeli életteret. Az idei újításoknak köszönhetően már földön, vízen és levegőben kínálunk programokat a látogatóknak, a park valóban egész napos családi szórakozást nyújt a Nagykőrösre érkezőknek. Külön öröm számomra, hogy hazai alapítványokkal együttműködve exkluzív élménynappal nyithattuk meg a 2023-as szezont, hiszen a gyermekek állatvédelmi szemléletformálása, valamint felelős állattartással kapcsolatos ismereteinek szélesítése kiemelt küldetésünk"– mondta ifj. Richter József, a Richter Safari Park alapítója.

A kisvonattal és saját autóval is bejárható túraútvonalon testközelbe kerülhetünk a vadállatokhoz

Fotó: Piltner Péter / Richter Safari Park

A Richter Safari Park március 31-től pénteken, szombaton és vasárnap, valamint ünnepnapokon várja a közönséget, a tanítási szünetben, egészen augusztus végéig pedig szerdától vasárnapig minden nap nyitva tartanak.