Rákaptak a kanapétúrákra a budapestiek

Forrás: turizmus.com

 2020. december 07. 14:19

Ötven-százfős tömegek „sétálnak” együtt a belvárosban hétvégenként a Bevásárlóutca Menedzsment (BUM) kanapétúráin.

Az érdeklődők élő, Zoom-közvetítésen keresztül ismerhetik meg a főváros legérdekesebb utcáit. A virtuális sétán egy idegenvezető mutatja be Budapest történelmét, és oszt meg érdekes helytörténeti részleteket az otthonról bekapcsolódó túrázókkal. A program ingyenes, azonban regisztrációhoz között, ugyanis a résztvevők egyedi linken csatlakozhatnak az élő sétához, és kérdezni is tudnak a különböző helyszíneken a túravezetőktől.

A kanapétúrák résztvevőinek száma hétről hétre nő. A járványhelyzet miatt Zoomon rendezett fővárosi idegenvezetésekre hatalmas az érdeklődés, hiszen a túrán élőben kérdezhetnek a résztvevők, és még fázniuk sem kell a séta közben.

Péter Szilvia idegenvezető a BUM egyik kanapétúráján

Fotó: BUM

„Októberben bejárhattuk a Hajós utcát, a Kecskeméti utcát, Újbuda egy részét, és nyomoztunk Kolodko Mihály szobrai után. Novemberben megismerhettük a Népszínház utca különleges fűszereseit, a Palotanegyedet, a Batthyány tér környékét és végül Óbudán láthattuk, hogyan hasznosul újra egy régi gyárépület. Bár a módszert a kényszer hívta életre, hasznosnak bizonyult azok számára is, akik a járványtól függetlenül se tudnának egy gyalogos túrán részt venni. Az új ismeretek, élmények így mindenki számára elérhetővé válnak, aki rendelkezik egy okoseszközzel és internettel” – mondta el Király Gabriella, az esemény egyik főszervezője.

A sétákat akár százan is követhetik virtuálisan

Fotó: BUM

A soron következő kanapétúrán, december 11-én Belső-Ferencvárosban sétál majd a városrész helytörténésze és egy operatőr, akiket virtuálisan akár százan is követhetnek. Szombaton a Nagykörút titkait ismerhetik meg, végül december 18-án a világörökség részét képező Andrássy utat fedezhetik fel azok, akik regisztrálnak az eseményre a Bevásárlóutca Menedzsment (BUM) weboldalán.