Rakparti pihenőparkkal indul el a Budapest Tuning

Forrás: turizmus.com

 2022. július 06. 10:14

A napokban hirdette ki a Budapest Brand nZrt. és Budapest Főváros Önkormányzata a közös pályázatuk, a Budapest Tuning 13+1 nyertes projektjét, melyeket 2022. év végéig valósítanak meg az ötletgazdákkal együttműködésben.

A program lehetőséget ad arra, hogy a kezdeti javaslatokat együtt fejlesszék tovább a kiírók és a pályázók: így került idén a budai oldalra a Valyo rakparti pihenőparkja, kihasználva a Lánchíd felújítása miatt egyébként is lezárt szakaszt.

A Lánchíd felújítása néhány héttel ezelőtt lépett abba a szakaszba, hogy a budai alsó rakpart először - és az is lehet, hogy hosszú ideig talán utoljára - felszabadult a gépjárműforgalom alól, amíg a munkák zajlanak. Így június 20-tól a gyalogosok-kerékpárosok vehették birtokba a forgalmi sávokat - és ez egészen augusztus 14-ig így is marad. Ezt a kivételes alkalmat és lehetőséget megragadva kerül át a pesti alsó rakpart tavalyi kísérletének folytatása a szemközti, árnyékosabb oldalra, visszaadva a városlakóknak az ideiglenesen funkciótlan zárványterületet. A kitelepülés - egy gyors újratervezés után - a héten indul meg, és várhatóan július 15-re a városlakók már birtokba is vehetik az új közösségi teret.

budapesttuning

A Budapest Tuning pályázatra készült látványterv a pihenőparkról

Fotó: Budapest Brand

A további nyertes projektekről a Budapest Tuning oldal ad mindig aktuális tájékoztatást. Emlékeztetőként pedig alább olvashatók, milyen projektek várhatók még idén a Budapest Tuning keretén belül.

A Kispálya kategóriában szabadtéri, közösségi programok, programsorozatok valósulnak meg (projektenként legfeljebb bruttó 3.000.000 forintból).