Raktárséta és metrótúra a Budapest Art Weeken

Forrás: turizmus.com

 2017. április 10. 15:08

Immár másodszor rendezik meg április 18. és 23. között a Budapest Art Week programsorozatot, amelynek keretében egy karszalaggal több mint 60 helyszín, 80 kiállítás és 70 egyéb program látogatható a fővárosban.

A rendezvény középpontjában a klasszikus és kortárs képzőművészeti események állnak, számos galérialátogatás szerepel a programok között, de olyan érdekességek is, mint az M4-es metrótúra, óbudai művészeti és helytörténeti séta, irodalmi és képzőművészeti beszélgetések és kortárs táncelőadások, egyebek között a Műcsarnokban és a Magyar Nemzeti Múzeumban.

A programhoz csatlakozott az Országos Levéltár is, a Bécsi kapu téri épület raktárában különleges időutazásra invitálják a látogatókat, amelyet szakértő levéltárosok vezetnek. A 18-19. századi iratokat eddig nem nagyon láthatták az érdeklődők. De nemcsak iratokat raktároznak itt, hanem egyéb tárgyakat is, amelyeket annak idején a helytartótanácsnak küldtek.

A helyszínek az Újlipótvárostól a Várkert Bazárig terjednek. Ahol a sárga villamos jár – ez az egyik izgalmas séta címe. Ha Budapesten járunk-kelünk, lépten-nyomon szobrokba, emlékművekbe botlunk, amelyek mellett sietve haladunk el. A szobrok története olykor csak városi legenda, máskor a történelem fontos epizódjára emlékeztet – olvasható az esemény honlapján.

Goldberger textilipari Múzeum

Budapest régi palotanegyede, egykor a szalonok világának központja, a műkedvelők fókuszában állt. Az utcákra kihallatszott a klasszikus zeneszó, írók, festők, kritikusok és esztéták beszámolóitól voltak hangosak az estélyek.

A régi palotáktól ugorjuk egy másik világ felé: az újlipótvárosi túrán is kortárs művészek sokaságát ismerhetjük meg, valamint műalkotásokat a legváltozatosabb stílusban és formákban, a hagyományos képektől kezdve a performansz színpadias világán át a gigantikus városlenyomatokig – hívogat az ajánló.

Nyitott műtermek

A regisztráció és egyéb információk a www.bpartweek.hu weboldalon találhatók.