Rangos nemzetközi elismerést kapott két magyar hotel

Forrás: turizmus.com

 2020. március 06. 13:08

Az International Hospitality Awards díjátadóján a Legjobb Családi Hotel kategóriában a Kolping Hotel Spa & Family Resort lett a győztes, míg a Párisi Udvar Hotel Budapest két díjat is elnyert.

Az International Hospitality Awards ünnepélyes díjátadó gáláját Kijevben tartották március 1-jén. A vendéglátó- és szállodaipar ezen nemzetközi díját 2011-ben a Hoteliero Company alapította, hogy elismerje, jutalmazza és ünnepelje a kiváló működést és koncepciót ezen területeken. A díjra bármely Közép-, Kelet- és Nyugat-Európa területén található szálloda pályázhatott.

Összesen 350 jelentkező nevezett a rangos nemzetközi versenyre. Közülük szakmai zsűri választotta ki a 135 döntőst. Kategóriánként 5 hotel jutott be a legjobbak közé. Összesen 27 kategóriában 27 győztest hirdettek az ünnepélyes díjátadón.

27 hotelt díjaztak

Fotó: International Hospitality Awards

A nemzetközi zsűrinek egységes szempontrendszer alapján kellett a beérkezett pályamunkákat minősíteni. A zsűritag a saját országát nem minősíthette. A pályázat tisztaságát egy extra ellenőrző szint is biztosította.Egy független szakmai szervezet ellenőrizte a zsűritagokat. Megnézték, hogy minden egyes pályázatot alaposan, személyesen vizsgáltak-e át. A szállodák által készített szakmai pályázatok mellett az online vendégvélemény oldalakon található értékelések és a szálloda saját honlapja is számítottak az elbírálás során.

Baldauf Csaba, a Kolping Hotel igazgatója és Sós Éva igazgatóhelyettes

Fotó: International Hospitality Awards

Családbarát kategóriában most először mérethették meg magukat a hotelek. A helyszínen Baldauf Csaba, a Kolping Hotel Spa & Family Resort igazgatója és Sós Éva igazgatóhelyettes vették át a verseny történetének első alkalommal kiosztott Legjobb Családi Hotel díját.

Két kategóriában is díjazták a Párisi Udvar Hotel Budapestet, megnyerte a  Legjobb Történelmi Hotel és az Év Nyitása elismerést is, 2019 legjobbjaként.

Két díjat is bezsebelt a Párisi Udvar Hotel Budapest

Fotó: Párisi Udvar Hotel

A Kolping Hotel tájékoztatása szerint a rendezvényt egy szakmai konferencia is kísérte, ahol a résztvevők a többi között a jövőkutatásról, új marketingstratégiákról és termékfejlesztésről is hallgathattak előadásokat. Ezeken a saját területükön mértékadó minőséget jelentő szállodák vezetői és a szállodai szakma nemzetközi szinten is elismert szakemberei képviseltették magukat.