Reflektorfényben Afrika

Forrás: turizmus.com

 2019. március 28. 10:46

Budapesten állomásozott március 27-én az Afrikába utaztató irodák számára szervezett Spotlight on Africa roadshow.

Prága, Varsó és Krakkó mellett újra megrendezték Budapesten is a Spotlight on Africa elnevezésű workshopot, amelyre kelet- és dél-afrikai országok – Botswana, Kenya, Madagaszkár, a Dél-afrikai Köztársaság, Tanzánia, Zanzibár, Uganda, Ruanda, Zimbabwe – mintegy húsz szolgáltatója, leisure és MICE utazási irodák, programgazdák, szálláshelyek és a South African Airways hozta el kínálatát. A meghívottak a Dél-afrikai Köztársaság budapesti nagykövetségének képviselőivel is találkozhattak, megismerkedhettek az ország által kínált turisztikai lehetőségekkel. A Novotel Budapest Centrumban megrendezett eseményre 35-40 hazai utazási iroda képviselője látogatott el.

Cristiana Munari, az All About Africa Safaris képviselője

Fotó: Tensi Aviation

A kelet-európai országokból Afrika keleti és déli tájaira irányuló turizmusban még óriási lehetőségek rejlenek. A turisták száma évről évre mintegy 10-15 százalékkal nő ebből a régióból, míg a többi küldőpiacról már nem tud ilyen nagy ütemben bővülni a kereslet – mondta el érdeklődésünkre Derek Houston, a Houston Travel Marketing Services ügyvezetője, aki ezt a workshopot immár tíz éve, Magyarországon hetedik alkalommal a prágai Travel Advance desztinációs marketing céggel közösen, hazánkban a Tensi Aviation Kft. közreműködésével szervezi. Hozzátette: az idei workshopon is az volt az egyik céljuk, hogy bemutassák Afrika sokszínűségét, a földrész kínálta látnivalók és élmények változatosságát. Afrika a sokadik utazás során is tud újat mutatni, hiszen még az egyes nemzeti parkok állatvilága is különbözik a többitől.

Afrikában minden szafari más és más

Fotó: Ker & Downey Botswana

Tapasztalja az érdeklődés növekedését Peter Pilliard, a tanzániai Ang’ata Camps & Safaris képviselője is. Ő úgy fogalmazott, hogy a magyar piac ébredezik, kezd fellendülni az érdeklődés Afrika iránt.

A látogatók szerint a workshop jó lehetőségeket nyújtott arra, hogy már meglévő kínálatukat újszerű elemekkel gazdagítsák. Mint azt Kovács Maya, a Rutas Utazási Iroda ügyvezetője elmondta, a rendezvény külön előnye volt, hogy a megbeszélések hosszát nem limitálták, így a részleteket is át lehetett beszélni. Szerinte a hasonló rendezvények ahhoz is hozzájárulnak, hogy a hazai szakma nyitottabb legyen az újdonságokra. A kínálati paletta színesedésével az utazókat is jobban rá lehet bírni arra, hogy a standard programok mellett a különlegességek iránt is érdeklődjenek.