Régi és új bordesztinációkról Szicíliában

Forrás: turizmus.com

 2017. április 03. 16:31

„Minden üzlet a tudásról és a kapcsolatokról szól" - talán ez a legfontosabb üzenete a bor- és gasztroturizmussal foglalkozó cégek legfontosabb nemzetközi rendezvényének az IWINETC International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshopnak, melyet a világ kiemelkedő borvidékein rendeznek.

Idén az Etna varázslatos környékén, Cataniában tartott esemény első két napjának konferenciáján közel 20 érdekfeszítő előadást lehetett hallgatni bor- és turizmusmarketingről, a social média kihívásairól, digitális és személyes megközelítésben, illetve a borvilág régi-új desztinációiról – például Szlovéniáról, mint butik bordesztinációról, Moldáviáról, Grúziáról. Az előadók a világ legkülönbözőbb pontjairól érkeztek, többek között Ausztráliából, Virginiából, Görögországból, Angliából.

A konferenciát követő B2B workshopon a résztvevők - több mint 15 országból közel 300, borturisztikában érdekelt cég - személyesen cserélhettek egymással információt.

[kép címe]

Fotó: [forrás]

 

A szervezők és a főtámogatók mindent megtettek azért, hogy Catania vidékének ismertségét és presztízsét növeljék. Szicília tökéletes célpont azoknak a turistáknak, akik a bort nem csak a gasztronómiával, de a kultúrával, a történelemmel és az aktív kikapcsolódással akarják ötvözni, minderről a világhíres olasz vendégszeretet és kulináris élmények mellett többek között az Etna vagy Taormina romjai is gondoskodnak.

Hazánkat a rendezvényen a Premium Incoming, másrészt a Wine a'More Travel Utazási Iroda képviselte, mely évek óta fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy a magyar borvidékek a maguk sokszínűségével és egyediségével minél jobban bekerüljenek a nemzetközi turisztikai célpontok közé. A rendezvény aranyszponzora Magyarország volt, és a rendezvény záróelőadásán  Török András, a Magyar Turisztikai Ügynökség gasztronómiáért és bormarketingért felelős igazgatója jelentette be, hogy a 2018. évi 10. jubileumi IWINETC-t Budapest rendezi jövő tavasszal. Ez jó alkalom lesz arra, hogy a világnak megmutassuk kiemelkedő hazai borainkat, borvidékeinket és az egyedülálló tokaji aszú születési helyét.

Kocsis Piroska/Wine a’More