Régi kisvasúti hidakat újítanak fel a Mátrában

Forrás: gyongyostv.hu

 2017. október 13. 15:08

Erdei hidak felújítását végezte el az Egererdő Zrt. önkéntesek segítségével. A Lajosházától Mátraszentimrére vezető turistaút mentén 6 hidat építettek újra a Mátra-Alpok Sportegyesület tagjai, a létesítményekhez a faanyagot az erdészet biztosította - írja a gyongyostv.hu.

A közös munkának köszönhetően már biztonságosan kelhetnek át az egykori kisvasúti hidakon a túrázók.

Masszív tölgygerendák, vastag pallók segítik az átkelést a vízfolyásokon. Egyre többen töltik szabadidejüket az erdőben, az őszi időszakban pedig egyre több túrázót csalogat a Mátrába az ezer színben pompázó erdő. A Lajosháza és Mátraszentimre közötti túra utak az egykori kisvasút nyomvonalát érintik, és áthaladnak a régi hidakon, melyek az eltelt évtizedek alatt, bizony balesetveszélyessé váltak.


Ezeket a munkákat őszre sikerült elvégezni, önkéntesek segítségével.
Az elkorhadt hídpallók miatt már erdei baleset is történt a Szalajka-ház feletti szakaszon, erről tudomást szerezve döntöttek úgy a Mátra-Alpok Sportegyesület tagjai, hogy segítenek az erdészetnek a hidak felújításában - írja a portál.

Az egyesület tizenöt tagja társadalmi munkában építette újjá a hidakat egy hétvége alatt. A munkálatok és a helyreállítás költsége közel 1 millió forint volt.