Rekord nézőszám az Esztergomi Várszínházban

Forrás: MTI

 2016. augusztus 23. 14:30

Megdőlt az eddigi látogatórekord az Esztergomi Várszínházban, 28. évadjukat mintegy 10 ezer néző tekintette meg, ezerrel több, mint tavaly - tájékoztatta az MTI-t Horányi László, a szabadtéri teátrum igazgatója a szezonzáró hétvége után.

A direktor hozzátette: a siker a több programnak, azon belül is a műfaji sokszínűségnek, a gazdag színházi kínálatnak, koncerteknek, filmvetítéseknek volt köszönhető.

Az esztergomi bazilika előtt újra felállították a nagyszínpadot, ahová a néptánc és különböző fúziós ágai köré csoportosítva három országos hírű előadást hívtak meg.

Az eddigi adatok alapján a nézők fele helyi lakosokból és a városban pihenő turistából állt, harminc százalékuk az ország távolabbi pontjáról érkezett, tíz százalékuk a település környékéről utazott Esztergomba, a fennmaradó rész zömét pedig az idegen nyelvű közönség alkotta. Ez azt is mutatja, hogy a jövőben törekedni kell arra, hogy a külföldi nézőkhöz is alkalmazkodjon a műsorkínálat egy része.

A tervek szerint jövőre a nagyszínpadon három népszerű musicalt szeretnének bemutatni, emellett a klasszikus színházi előadások, fajsúlyosabb darabok is megjelennek a várszínház kínálatában az értékmegtartás és értékközvetítés jegyében - tette hozzá az igazgató.