Rekordkísérlet és szülinapi csúcsforgalom a Miniversumban

Forrás: turizmus.com

 2017. május 08. 14:22

A május 13-14-i hétvégén harmadik születésnapját ünneplő Miniversum a családi programok mellett egy különleges rekordkísérlettel is várja a látogatókat.

A május 13-án kezdődő ünnepségsorozat szülinapi kvízjátékkal, játszóházi foglalkozásokkal és egy interaktív zenés bábelőadással várja a családokat, és ekkor érkezik meg első alkalommal a kiállítás új büszkesége, a kisföldalatti szerelvénye a Kodály körönd megállóra.

Május 14-én a programok folytatódnak: 15 órától "Száz Nohab-ot, ezret!” elnevezésű rekordkísérletre várja a modellezés rajongóit a Miniversum. Arra bíztatnak mindenkit, akinek H0-ás Nohab modellmozdonya van, hogy hozza el aznap kedvencét, és vegyen részt a rekordkísérlet felállításában! A Nohab modellmozdonyok ezen a napon felkerülnek a kiállítás 300 négyzetméteres terepasztalára, hogy részesei legyenek egy hatalmas csoportkép elkészítésének.

Uelzen vasútállomás a Miniversumban

 

Az elmúlt 3 év alatt a Miniversum vasúti szerelvényei összesen 121.448 valós kilométert tettek meg, azaz több mint háromszor megkerülték már meg a Földet. A minivilág apró részleteit a kiállítás három éve alatt közel 300.000 látogató fedezte fel.