Rekordok Orosháza-Gyopárosfürdő turizmusában

Forrás: turizmus.com

 2017. december 28. 12:44

2017 kedvező év volt Orosháza-Gyopárosfürdő turisztikai szolgáltatói számára, hiszen minden mutató túlszárnyalta a korábbi éveket.

Az önkormányzat tulajdonában lévő fürdő, hotel és egyéb turisztikai attrakciók is jól teljesítettek. Az immár 2013 óta tartó marketingtevékenység, illetve a fürdő pozícionálása beérni látszik. A korábbi években bevált kampányokat továbbgondolva az idei évben markáns piaci jelenléttel sikerült kimagasló eredményeket elérni. Ehhez persze az országos tendenciák is a segítségükre voltak: egyre több az utazó, egyre jobban kiszélesedett a piac is.

2017-ben október végéig Orosháza elérte a tavalyi mutatókat, sőt a vendégéjszakák száma 5%-kal meg is haladta a tavalyi egész éves mennyiséget.

Nyereményjáték indul a fürdővendégeknek Gyopároson

Fotó: turizmus.com

A város fenntartásában lévő gyógypark- és élményfürdő látogatottsága is kiemelkedő a tavalyi évhez képest, hiszen november végével elérte a tavalyi teljes, 200.000-es látogatottságot.

Az önkormányzati tulajdonú Alföld Gyöngye Hotelben mintegy 8.500 vendég fordult meg, továbbá a konferencia és rendezvényturizmus területén is teret hódított a szálloda, hiszen 94 rendezvény volt a konferenciaközpontban, míg 19 esküvő helyszínéül választották a rendezvényházat, és tíz alkalommal vettek részt városi rendezvényeken.

Az orosházi idegenforgalmi vezetők mindezt az új értékesítési és marketingmodellnek és a teljes szervezeti átalakításnak tulajdonítja.

Gyopárosfürdő drónról

Fotó: turizmus.com

A szintén önkormányzati tulajdonú kempingek is kimagasló eredménnyel zárták az évet, hiszen a lakókocsis és sátras kemping, továbbá az Erdei Faház Kemping együttesen 181%-al növelte bevételeit 2016-hoz képest. Ez köszönhető a további 3 évig városban megrendezendő spirituális fesztiválnak, amely 2000 vendéget vitt Orosházára egy héten keresztül, továbbá a Karaván Kemping is két időszakban a várost választotta, és egy világversenynek is a fürdő adott helyszínt, amelynek látogatói ott szálltak meg.

A nagyrendezvények is új köntöst kaptak ebben az évben. Az augusztus 20-ai ünnepkör bekerült a városba, míg a Libamáj Fesztivált és a Sör-Virsli Fesztivált több ezren látogatták a rendezvénynapok alkalmával, amihez a művelődési központ eseményei is párosultak.

Az idei év fő marketingeleme egy négy évszakos videó volt, amely a város online felületein és az országos médiában is visszaköszönt, előbbin már 2 millió feletti megtekintéssel, és a továbbiakban is öregbíti Orosháza-Gyopárosfürdőt.

A város 2018 februárjától egy egész éven át tartó és az egész országot lefedő kampánnyal készül egy gépjárműveket forgalmazó nagy, hazai céggel közösen, amelynek keretében nyereményjátékon vehetnek részt a fürdő látogatói.

Kapcsolódó cikkek