Rekordot döntött a magyar turistaforgalom Egyiptomban

Forrás: turizmus.com

 2018. március 02. 12:21

2017-ben 50 ezer magyar turista 315 ezer vendégéjszakát töltött az egyiptomi szálláshelyeken, ez 2016-os évhez képest 140 száz százalékos növekedés a vendégéjszakák számát nézve.

Összességében 55 százalékkal nőtt a beutazó turistaforgalom tavaly Egyiptomban, az összes jelentősebb küldőpiac közül Magyarországról volt a legnagyobb a forgalom bővülése. „A növekedés  annak köszönhető, hogy évek óta nyugalom van az országban, és nagyon jó az ár-érték arány” – mondta Amr El Ezabi, az Egyiptomi Turisztikai Hivatal londoni irodájának vezetője munkatársunknak az Utazás Kiállításon. Mohamed Desouky, az Egyiptomi Turisztikai Hivatal Közép-Európáért felelős képviselője, aki az utóbbi négy évben részt vett a rendezvényen, új feladatkört kapott, helyét a prágai központban Abdel Latif veszi át.

Amr El Ezabi, az Egyiptomi Turisztikai Hivatal londoni irodájának vezetője az Utazás kiállításon

Fotó: turizmus.com

Egyiptomban a forgalom további bővülését várják 2018-ban is, de ennek már gátja, hogy szűkösek a légi kapacitások. Korábban a tél is erős szezon volt, most a kiutazó forgalom jó része tavasz végétől ősz végéig tart. Az Egyiptomi Turisztikai Hivatal motiválja az utazásszervezőket, hogy húzzák szét a szezont, emellett attól várnak még javulást, hogy az EgyptAir 15 gépet vásárol a közeljövőben, amelyeket hamarosan forgalomba állítanak.