Rekordot döntött a nagyváradi aquapark

Forrás: turizmus.com

 2020. január 17. 10:31

Hároméves fennállása óta csúcsra jutott az élményfürdő népszerűsége: a téli ünnepek ideje alatt több mint 17 ezren keresték fel.

A Nymphaea aquaparkot 2016-ban nyitották meg 20 millió eurós beruházással, amelynek felét az Európai Unió biztosította. A létesítmény már az évben 14 millió lejes (3,2 millió eurós) bevételt és 4,8 millió lejes (1,04 millió eurós) profitot termelt. Ezt 2018-ban szinte sikerült megduplázni, és a fürdő azóta is napról napra népszerűbb.

A látogatók zöme többnyire a magyarországi fürdőhelyeket – Hajdúszoboszlót, Gyulát stb. – váltotta le a váradi aquaparkra– írja a kronikaonline.ro.

Évente mintegy százezer eurót fektetnek a létesítmény fejlesztésére és reklámozására

Fotó: Pixabay

„Fejleszteni szeretnénk a vendégek szórakozási lehetőségeit, főleg gyerekeknek és fiataloknak szerveznénk itt rendezvényeket, előadásokat, koncerteket” – nyilatkozta a sajtónak a további tervekről Liviu Andrica igazgató, aki szerint erre tavaly 100 ezer eurót különítettek el a városkasszából.

A Nymphaea aqupark beváltotta a hozzá fűzött reményeket: turistákat vonz a Körös-parti városba, akik előszeretettel látogatnak meg más idegenforgalmi létesítményeket, vendéglátóipari egységeket is.

A nagyváradi önkormányat újabb hasonló beruházást tervez: az Őssi strandot is aquaparkká alakítaná. Az új létesítmény tervét 2018-ban jelentette be Ilie Bolojan polgármester, aki szerint a meglévő termálvizes strandot a szomszédban található 2,5 hektáros területtel bővítenék ki.

A létesítmény két részből állna: strandból, illetve egy wellness- és spa-részlegből. A projektre megpróbálnak uniós forrásokat lehívni, ha pedig nem sikerül, saját forrásokból valósítanák meg.