Rekordszámú résztvevő és hibrid formátum az 59. ICCA Kongresszuson

Forrás: turizmus.com

 2020. november 04. 18:07

220 előadó, 1500 hallgató - a Budapest Convention Bureau csapata, mint az ICCA (International Congress and Convention Association) tagja, november 1-3. között részt vett a kongresszuson a naprakész nemzetközi tudás és kapcsolatrendszer erősítése érdekében.

A szervezet története során idén először hibrid formában zajlott a tajvani Kaoshiung városában meghirdetett esemény.

Kreatív újításként a szervezők a jelenlegi utazási korlátozások miatt a kongresszus fő helyszíne mellett 8 regionális hubot is szerveztek: Észak-Amerikában, Latin-Amerikában, Luxemburgban, Rijadban, Malagában, Fokvárosban, Szöulban és Sarawakban.

Az összes rendezvényt hibrid formátumban rendezték meg, így a résztvevőknek lehetősége volt akár személyesen akár a virtuális térben követni a programokat. A regionális hubok a konferencia fő programját saját, egyedi tartalmaikkal, előadásokkal egészítették ki összhangban a rendezvény fő üzeneteivel.

A rendezvény kulcsszavai a transzformáció, vagyis átalakulás, a tudásátadás, az oktatás és az együttműködés voltak.

Ezt készítette elő az eseményt megelőző 6 hetes interaktív edukációs webinárum sorozat, a #RoadtoKaoshing elnevezésű program. A kongresszusi program lehetőséget biztosított a tagoknak a kapcsolatépítésre és új ötleteik megosztására, a hat hét alatt összesen 100 szekcióelőadás hangzott el több mint 100 órában.

Hibrid eseményként valósult meg az ICCA kongresszusa

Fotó: ICCA

Az idei kongresszus nemcsak formátuma miatt volt eltérő az eddigiektől, a résztvevők számát tekintve is egyedülálló volt a háromnapos esemény.

A helyszíneken és az online térben összesen 1500 fő követte a 220 előadó prezentációit, kerekasztal beszélgetéseit és több mint 200 nemzetközi szövetség képviseltette magát.

A szakmai eseményen az ágazat jelentős szakemberei - James Rees, az ICCA elnöke és a Londen ExCel ügyvezető igagzatója, Senthil Gopinath, az ICCA ügyvezetője, Matthias Schultze, a German Convention Bureau ügyvezetője és Didier Scaillet, az Events Industry Council igazgatója - osztották meg a tapasztalataikat és elképzeléseiket.

A tajvani Kaoshiung városa adott otthont az eseménynek

Fotó: ICCA

A meetings industry szaktekintélyei mellett számos az ágazaton kívüli területről érkező szakértő előadásával gazdagodhattak az ICCA tagok, mint például Bob Bejan, a Microsoft Corporation globális rendezvényeinek, produkciós stúdiójának és marketing közösségének az alelnöke vagy Sascha Pallenberg, a Daimler AG digitális tranformációjának vezetője és Audrey Tang, Tajvan digitális tárcanélküli minisztere, aki korábban az Apple külső konzulenseként a számítástechnikai nyelveken dolgozott.

A rendkívüli eseményen Luxemburg miniszterelnöke, Xavier Bettel is köszöntötte az ICCA tagokat egy videóüzenteben.

A kongresszus előadásainak szakmai eredményéről, a Kaohsiung Protokollról a BUD CB egy hosszabb beszámolóban fogja tájékoztatni a szakmát.