Remekművek a Szépművészeti Múzeumból

Forrás: turizmus.com

 2015. július 01. 16:19

A felújítási munkák miatt három évre bezárt Szépművészeti Múzeum fő műveiből nyújt gazdag válogatást a Magyar Nemzeti Galéria július 1-jétől látható új kiállítása.

Nem kell nélkülözniük a Szépművészeti rajongóinak a múzeum kiemelkedő kincseit, mostantól ötvenhét remekmű reprezentálja a gazdag gyűjteményt az ókortól a gótika, a reneszánsz és a barokk művészeti emlékein keresztül egészen a 19-20. század fordulójáig.

Az Egyiptomi, az Antik és a Régi Szobor Gyűjtemény olyan kiemelkedő jelentőségű alkotásai, mint Imhotep írnok szobra, a Budapesti táncosnő vagy Messerschmidt karakterfeje mellett a kiállítás betekintést nyújt a Régi Képtár méltán híres anyagába is. A különböző iskolák, korok és műfajok olyan festőóriások művei által bontakoznak ki, mint például Raffaello, Correggio, El Greco, Memling, Bruegel, Cranach, Van Dyck, Frans Hals vagy Bellotto. A régi mesterműveket a modern irányzatok alkotásai követik, így Monet és Gauguin képei, illetve Rodin híres szobra, Az örök tavasz, amelyet a múzeum egykor közvetlenül a művésztől vásárolt.

A kiállítás kivételes lehetőséget biztosít azon látogatók számára, akik egyetlen tárlaton szeretnének ízelítőt kapni a Szépművészeti Múzeum világhírű gyűjteményeiből.