Rendez-vous en France – Párizsi randevú

Forrás: turizmus.com

 2018. április 16. 09:00

Március végén zajlott le Párizsban a francia turisztikai szakma legnagyobb B2B rendezvénye, a Rendez-vous en France.

Hatvankilenc ország 947 tour operátora és 35 újságíró vett részt vendégként a Paris Convention and Visitors Bureau, a Paris Region Tourist Bureau és az Atout France szervezésében lezajlott eseményen március 27-én és 28-án. A rendezvény méretét nemcsak ezek a számok jellemzik, hanem az is, hogy összesen mintegy 25 ezer megbeszélést tartottak a Paris Expo Porte de Versailles több mint 10 ezer négyzetméteres területén. „Egyedülálló lehetőség ez a mintegy 750 francia kiállítónak, hogy megismertesse termékét a világ minden részéről érkezett tour operátorokkal” – mondta Christian Mantei, az Atout France ügyvezető igazgatója. Az ismeretszerzést az is segítette, hogy tizenhárom régió 40 előzetes study túrát rendezett 350 tour operátornak.

750 francia kiállító mutatkozott be a rendezvényen

Fotó: turizmus.com

A tendenciákat tükröző változás, hogy a szervezők az idén a tavalyinál több tour operátort hívtak Ázsiából. Japánból 62 szakember érkezett a tavalyi 50 helyett, Indiából 29 helyett 35, Thaiföldről pedig 4 helyett 8. Megugrott az amerikai és a mexikói delegáció tagjainak a száma is (53-ról 69-re illetve 7-ről 14-re).

Az üzletkötéseket egy speciális weblap is segítette, amellyel a tour operátorok azonosíthatták magukat, és elmondhatták, mi az, amit keresnek. Így könnyen egymásra találhattak azzal a kiállítóval, akinek a kínálata a legjobban megfelelt az elképzeléseinek.

Kapcsolódó cikkek