Rendezvényközpont épülhet Egerben

Forrás: MTI

 2019. szeptember 25. 09:42

A hevesi megyeszékhelyen 2013 óta 65%-kal nőtt a turisták száma. A jövőben rendezvényközpont épülhetne a városban, és a volt laktanya turisztikai hasznosítását is tervezik.

"A magyar turizmus aranykorát éli", erre kiemelkedő bizonyíték Eger és környékének utóbbi években mutatott fejlődése is – hangsúlyozta kedden a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója, Guller Zoltán.

A vezérigazgató sajtótájékoztatón közölte: soha ennyi turista nem érkezett Magyarországra, és soha ennyi fejlesztés nem valósult meg, mint most.
2010 óta a turisták és a vendégéjszakák száma folyamatosan nő, az ágazattól idén is 10 százalékos növekedést vár az MTÜ – mondta arra is kitérve, hogy az előrejelzések szerint a következő években is nőni fog a turisták száma és magyarországi költésük.

Sok turista fordul meg az Érseki Palotában is

Fotó: turizmus.com / Mentusz Károly

Beszámolt arról, hogy augusztus 31-én több mint 160 milliárd forint állt rendelkezésre a SZÉP-kártyákon, ami kétszer akkora összeg, mint az egy évvel ezelőtti; az idei év első nyolc hónapjában 30 százalékkal nőtt a vendéglátásból származó bevétel tavalyhoz képest.

Guller Zoltán hangsúlyozta azt is, hogy a magyar kormány kiemelt ágazatként kezeli a turizmust, a vendéglátás áfacsökkentése után, január elsejétől a szálláshelyek áfájának csökkentése tovább emeli a magyar idegenforgalom versenyképességét a turisztikai régióban.
Egerben megvizsgálják egy rendezvényközpont, egy "a turistákat helyben orientáló" fogadóközpont építésének, valamint az egri laktanya hasznosításának lehetőségét is.
"A (magyar) turizmus és ezen belül Eger hihetetlenül emelkedő pályát fog befutni" a következő években" – hangoztatta.

Habis László, Eger polgármestere a többi között elmondta, hogy 2013 óta 65 százalékkal nőtt a városba látogató turisták száma. A megyeszékhely belvárosának rekonstrukciója jelentős eredményeket mutat, megvalósult a Líceum teljes rekonstrukciója, folyamatban van az Érseki Palota felújítása, ahol látogatóközpont is nyílt, a várban pedig rekonstruálták a kazamatákat – sorolta az eredményeket a városvezető, aki fontosnak nevezte, hogy az egri turisztikai kínálatot a rekreációs termálturizmus területen is erősítsék.

Kapcsolódó cikkek