Rendezvénytérrel bővítik a gyulai Almásy-kastélyt

Forrás: behir.hu

 2018. június 11. 11:06

Hamarosan többszáz fős rendezvényeknek is otthont adhat a gyulai Almásy-kastély, ahol egy eddig kihasználatlan épületszárnyat felújítanak.

Többcélú közösségi térrel bővül a gyulai Almásy-kastély, amely hamarosan több száz fős rendezvényeken is fogadhatja a vendégeket a látogatóközpont eddig kihasználatlan épületszárnyában - írja a behir.hu.

Konferenciák, kiállítások, koncertek, színházi előadások, sőt akár lakodalmak megtartására is alkalmas lesz az egykori cselédszárny. A most még törmelékekkel teli, raktárnak használt óriási teret hamarosan egybenyitják a kastéllyal.

A gyulai Almásy-kastély

Fotó: A kastély Facebook-oldala / Incze László

Az épület egykori stílusát megtartva a legmodernebb igényeket is igyekeznek majd kielégíteni. A több mint 200 fő befogadására alkalmas rendezvénytermet az igények hívták életre, amelyeket a kastély főépülete nem tett eddig lehetővé.

A város polgármestere szerint ezzel egy újabb turisztikai attrakció jön létre. Görgényi Ernő elmondta, egy látványkonyhával felszerelt gasztrotörténeti bemutatótér is helyet kap majd itt, ahol a vendégek a tájra, illetve a kastély 19. századi mindennapjaira jellemző ételeket készíthetnek el szakértők segítségével.

A cselédszárny kialakítására a kormány a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon keresztül biztosította a forrást.

Kovács József országgyűlési képviselő elmondta, a komplex turisztikai fejlesztések megvalósítására az országból harmincan település pályázott, ebből ötöt támogattak. Az elnyert egymilliárd forintos összeghez az önkormányzatnak nem kellett önerőt biztosítania.

Az épületen kívül annak környezete, a Szent Miklós park is megújul. A munkálatok nyár végén kezdődhetnek, és várhatóan jövő ősszel fejeződnek be.