Az erdő szolgáltatta a díszletet a hévízi rendezvénysorozathoz

Forrás: turizmus.com

 2023. október 18. 16:20

2023 áprilisa és októbere között rendhagyó helyszínekre költöztek a programok Hévízen.

A VEB2023 EKF programév keretében kulturális programsorozatot rendezett a Hévízi Turisztikai Np Kft. Hévízen, az északi Véderdő területén, valamint az egregyi múzeumkertben.

A megvalósításban a lebonyolító Hévízi Turisztikai Np Kft. szakmai partnere volt a Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és Hévíz Város Önkormányzata. Tavasztól őszig a hévízi Véderdőben, a Lombkorona kilátón és Egregyen összesen 77 művészeti, kulturális és ismeretterjesztő rendezvényre került sor, melyekkel megközelítően 1500 főt sikerült megszólítani.

A rendezvénysorozat lebonyolításánál kiemelt fontosságú volt, hogy a szervezők, az előadók és a résztvevő nézők se avatkozzanak bele visszafordíthatatlanul a környezetbe. Az erdei eseményekhez nem készült színpad, nézőtér, a projektben csak hosszú távon fenntartható, ökotudatos eszközök szerepeltek. A programok természetes díszletét az erdő fényei, hangjai adták.

A teljes projekt low impact szemlélet mentén valósult meg, hiszen a legfontosabb cél az ember és természet kapcsolatának elmélyítése.

Az egregyi ökofesztiválon több mint 20 különböző helyi és környékbeli civil szervezet mutatkozhatott be és tartott interaktív programokat, köztük hangfürdővel, mandalafestéssel, szabadtéri jógával, zenebölcsivel.

Erdei helyszíneken valósult meg a hévízi programsorozat

Fotó: Hévízi Turisztikai Np Kft.

 

Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Np Kft. ügyvezetője szerint az ilyen típusú rendezvények fontos lépések abba az irányba, hogy Hévíz valóban fiatalos, tudatos és „zöld" város legyen, ahol a turizmus jól ötvözhető a környezettudatos szemlélettel.

Terveik szerint továbbra is törekszenek több hasonló programot megvalósítani, hiszen, ahogy az erdőtárlat szlogene is hirdeti: „Nyiss a természetre!", mert a „zöldaztrendi".