Rendhagyó történelemórák a Terror Házában a Múzeumok Éjszakáján

Forrás: MTI

 2022. június 21. 11:03

Az állandó kiállítás mellett rendhagyó történelemórákkal és hajnalig tartó nyitvatartással várja a látogatókat a Múzeumok éjszakáján, szombaton a Terror Háza Múzeum.

A Terror Háza Múzeum februárban ünnepelte megnyitásának 20. évfordulóját. A kommunizmus bukása után alig több mint egy évtizeddel olyan múzeum jött létre Magyarországon, amely méltó emléket állít a nyilas és a kommunista terror áldozatainak és bemutatja a 20. századi totális diktatúrák emberellenes tetteit - emlékeztetett közleményében az intézmény.

Az Andrássy úti épület a Múzeumok éjszakáján 18 órától hajnali 2 óráig várja az érdeklődőket az állandó tárlat mellett rendhagyó előadásokkal - közölték.
Apor Attila történész 19 órakor Slachta Margit, "a legmodernebb magyar nő" életútját idézi fel, Balogh Gábor történész 20 órától Magyarország újabb kirablása 1945 után címmel ad elő, László Bernadett történész pedig 21 órától az 1945 utáni kommunista hatalomátvétel történetét ismerteti meg az érdeklődőkkel.

terrorhaza

Az állandó kiállítás mellett rendhagyó történelemórákkal és hajnalig tartó nyitvatartással várja a látogatókat a Terror Háza szombaton

Fotó: Terror Háza

Farkas Sebestyén történész 22 órakor kezdődő előadásának témája az 1944-1945-ös magyarországi szovjet terror lesz, majd 23 órától Lakatos Dorina történész Nők az ÁVH-ban című rendhagyó történelemórája zárja az előadások sorát.

A Terror Háza Múzeum időszaki kiállítása a Múzeumok Éjszakáján technikai okokból zárva tart.