Jövő héttől már hétfőnként is látogatható és korábban nyit a Renoir-kiállítás

Forrás: turizmus.com

 2023. november 23. 10:37

Két hónap alatt már több mint százhúszezren látták a Szépművészeti Múzeumban szeptember végén nyílt, Renoir. A festő és modelljei című kiállítást. A nagy érdeklődésre való tekintettel a tárlat már hétfőnként is látogatható, hétvégenként pedig egy órával korábban, 10 óra helyett 9 órakor nyit.

A Renoir emberábrázolásait középpontba állító tárlat a párizsi Musée d'Orsay-vel és a Musée de l'Orangerie-vel együttműködésben valósult meg, de a kiállításra több mint húsz külföldi közgyűjteményből kölcsönzött műtárgyakat a Szépművészeti Múzeum.

A tárlaton olyan fő műveket láthat a közönség, mint például A hinta, a Vidéki tánc vagy a Claude Renoir bohócjelmezben című alkotások. A francia festőnek szentelt első magyarországi kiállítás – amelyen a Szépművészetiben őrzött csaknem harminc Renoir-alkotás is kiemelt szerepet kap – kronológiai és tematikus elrendezésben ismerteti a művész fejlődését.

Mostantól hétfőnként is látogatható a Renoir-kiállítás

Fotó: Nationalmuseum, Stockholm

 

A népszerű tárlaton most első alkalommal került együtt kiállításra Renoir Fekvő női akt (Gabrielle) című alkotásának mindhárom, 1903 és 1907 között készült változata, melyek közül az elsőként megfestett remekmű 2019-ben, egy gyűjteménytörténeti jelentőségű vásárlás révén került a Szépművészeti Múzeum tulajdonába.

A január elejéig látható nagyszabású tárlaton a francia mester csaknem 70 alkotásával találkozhat a közönség.