Reprezentatív album jelent meg Szegedről

Forrás: turizmus.com

 2024. május 24. 13:48

A Szebb lettél, mint voltál nagy Szeged című könyv Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. gondozásában készült el. A kétnyelvű kiadvány nem csupán vizuálisan, de témáit tekintve is élményt nyújt az olvasó számára.

Az album képi anyagát részben a város intézményei, cégei és sportegyesületei, részben pedig kiváló szegedi fotósok biztosították: Madarász László, Ocskó Ferenc, Papdi Balázs, az idén Szegedért emlékéremmel kitüntetett  Sütő Máté, Szalai Gergely, Vadász Sándor és Vass Károly, de a képek között szerepel a szegedi Dronair csapatának fotója is, mely a várost madártávlatból mutatja be - tájékoztatta lapunkat a Szeged Tourinform.

Hiánypótló kiadvány született

Fotó: Szeged Tourinform

A könyv szövege a tavaly Kölcsey-éremmel elismert Tasnádi Gáborné Zsikének, a város egyik legkedveltebb idegenvezetőjének és a könyv szerkesztőjének, a polgármesteri hivatal művelődési osztályának munkatársaként dolgozó, Dobroka Aleksandrának közös munkája.

A grafikai kivitelezés Hodák Eszter érdeme, aki nevéhez a 2023-as Év könyve díj is fűződik: a Móra Ferenc Múzeum grafikusa akkor a Joachim – A holdfény impresszionistája című album elkészítésében vett részt.

A városról szóló új könyv egyik további különlegessége, hogy beköszönője, Juhász Gyula Szonett Szegedhez c. verse most jelenik meg először angol fordításban, mely az író, zenész és fordító Lengyel Zoltán érdeme.