Repülés után pezsgőzés

Forrás: turizmus.com

 2017. május 21. 17:48

Magyarország legnagyobb, 19 személyes hőlégballonja új kupolával kezdte meg a tavaszi repülési szezon, Hévízen.

A nyitónapon a ballon 1500 méter magasságba emelkedett, de esetenként, az egyórás repülési idő alatt, akár 3000 méterre is feljuthat. A fedélzetén repülő kalandorok madártávlatból csodálták meg a Hévízi tavat, a Balatont, a Kis-Balatont, és a badacsonyi tanúhegyeket.

Landolást követően, a hőlégballonos hagyományoknak megfelelően, pezsgővel avatták fel az új ballont és tiszteletbeli pilótává avatták a résztvevőket.
A Balaton Ballooning Kft. idén ünnepli 10. születésnapját. Pilótáik rendkívül tapasztaltak, a főpilóta 3600-, a másod pilóta 2700 órát repült már.

A hőlégballon Hévíz felett

A hőlégballon-avatót megelőzően a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. FaceBook játékot szervezett, „Kívánságballon Hévízen” címmel. A játék során beküldött kívánságok, szalagokra írva, a hőlégballonnal együtt az égbe repültek, segítve ezzel a meghallgattatásukat…

A nyereményjátékot az  ismert, római kori legenda ihlette, miszerint a későbbi német római császár dajkájának fohászára fakasztotta Szűz Mária a hévízi gyógyforrást, melynek vize meggyógyította a gyermekbénulásban szenvedő Flavius Teodoriust.