Restart Fesztivál Zalaegerszegen

Forrás: turizmus.com

 2017. május 25. 13:56

Hagyományteremtő szándékkal július 13. és 16. között rendezik meg Zalaegerszegen az első Restart Fesztivált. A sporteseményen 13 országos versenyt rendeznek, ismeretterjesztő előadásokat tartanak, egészséges és finom gasztronómiai különlegességekkel várják a látogatókat.

Zalaegerszeg kiemelten támogatja a sportot és az egészséges életmódot. A város természetes és épített környezete, dombos tája, erdői, élővizei, ideális helyszínt biztosítanak sportfesztivál megrendezésére. A zalai megyeszékhelyen szinte minden évszakra esik egy-egy rendezvény. A hagyományos fesztiválok mellett új elemként jelenik a 21. század elvárásainak is megfelelő, az egészséges életmódhoz, sportoláshoz kapcsolódó sportrendezvény: a Restart Fesztivál.


A fesztivál ideje alatt Egészségutcát építenek ki, ahol a vendégek tápláló, finom ételeket kóstolhatnak. A fesztivál ideje alatt mindennap lesz reggeli torna, az emberek eddig kevésbé ismert sportágakat is kipróbálhatnak. Előadásokat tartanak az egészséges életmódról, az esti partik hangulata pedig még különlegessebbé teszi sportfesztivált.

A TV torony környéke egyebek mellett a dombfutás, az extrém tévétorony-futás helyszíne lesz, míg a Gébárti tó partján evezős programokra és triatlonversenyre várják az amatőr és a profi sportolókat. A 13 versenyszám mellett kiegészítő sporteseményekre, egyebek mellett kerékpártúrákra is sor kerül.

A város különböző pontjain sportág-flashmobokat tartanak, a Vizslapark a "csendesebb", spirituálisabb programok - jóga, íjász bemutatók - helyszíne lesz.

Info: restartfesztival.hu