Restart & HR: A diákmunkaerő a nyári fürdőüzemeltetés jolly jokere

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2021. június 29. 10:22

A rugalmasság és a mobilis alkalmazhatóság miatt a fürdők előszeretettel foglalkoztatnak diákokat a szezonálisan jelentkező munkaerőigény lefedésére.

HR-cikksorozatunk befejező cikkéből kiderül, miként segíti alkalmazásuk a rentábilis üzemelést, melyek a korosztály erősségei, és miben igényelnek fokozott odafigyelést.

„Nyelvtudás, rugalmasság, dolgozni akarás, jó fizikai kondíció, pozitív életszemlélet” – sorolja a diákmunkaerőre jellemző, előnyös tulajdonságokat Denich Rudolf, a Joker-Diák Munkaerőszervező Iskolaszövetkezet elnöke. A pozitívumok közé sorolható még a korosztályt általánosságban jellemző fiatalos lendület, illetve a diákok energiája, szépsége. „Mindenki szívesen veszi, ha egy sportos, intelligens, fiatal ember biztosítja a szolgáltatást pihenése idején. A turisták egy része ráadásul a diákkori, gondtalan önmagukat látja bennük visszatükröződni, ami tovább növeli vonzerejüket” – sorolta tovább a fiatalokhoz való pozitív viszonyulás okait a szakember.

 

Mobilisan alkalmazás, releváns tudás és tapasztalat

A debreceni és budapesti központtal működő Joker-Diák 1995 óta foglalkozik diákmunkával. Évente körülbelül 1000 diáknak nyújtanak munkalehetőséget, akár 1 napra, akár az egész év folyamán.

Véleményük szerint a munkaadók számára a diákok szövetkezeten keresztüli alkalmazása kifejezetten előnyös, hiszen gyorsan kapnak munkaerőt a hirtelen felmerülő munkaerőigényükre, a munkaerőcsúcsokra, vagy a szabadságok idejére.

Ennek is köszönhető, hogy a korosztály a turizmus számos területén jelen van: fürdőkben, uszodákban, strandokon éppen úgy, mint a hotelekben, a vendéglátásban, vagy az animátori területekben.

Gyakran kapnak feladatot medenceőrként, csúszdakezelőként, úszómesterként, pultosként, recepciósként, pincérként, de éttermi kisegítőként, jegyszedőként, pénztárosként, szobaasszonyként, mosogatóként, takarítóként is találkozni velük.

„Mivel a strand jellemzően időjárásfüggő műfaj, a diákok mobilis alkalmazása mindenképpen segíti a rentabilitás kialakítását” – vallja a szakember.

A fiatalokat elsősorban a fürdőüzemeltetés területén, medenceőrként, úszómesterként, csúszdaindítóként alkalmazzák

Fotó: mtu.gov.hu

Közvetítőként arra is ügyelnek, hogy segítsék a fiatalokat a képességeikhez, adottságaikhoz leginkább illeszkedő feladat megtalálásában, illetve, hogy az adott feladat megfelelő kvalitású diáknál landoljon. Megbízóik rendszerint jelzik a képzettségre, nyelvtudásra vonatkozó igényüket. Az Iskolaszövetkezet az előinterjúztatás során ezek szerint válogat, majd mindenkit a számára megfelelő munkakörbe irányít. Ez nem is feltétlenül nehéz, hiszen nagyon sok a visszatérő, gyakorlattal rendelkező, nyelveket jól beszélő diák, ők a modern kor követelményének kiválóan megfelelnek. Aki leendő szakmájában szeretne elhelyezkedni, jellemzően 4-12 hétre érkezik.

Mint megtudtuk, a diákok általában 6-12 órát dolgoznak naponta a megbízó munkarendjétől függően. A munkaidő általában 2 napos váltással működik hetente, vagyis két nap munkát két nap pihenés követ.

A munkahely és a feladat kiválasztásakor a diákok előnyben részesítik a saját szakjukhoz illeszkedő feladatokat, de természetesen számít a bérezés, a munkák népszerűsége is. Szempont lehet az is, hogy a feladatot zárt térben, vagy szabad téren kell végezni.

„25 év után már az első diákok gyerekeinek is munkát biztosítunk. A személyes ajánlás a legjobb toborzás, de interneten, a facebookon, valamint ismertség révén is elérjük a potenciális munkaerőt” – beszélt a fiatalok megszólításához alkalmazott csatornákról Denich Rudolf.

 

Visszatérő diákok az Aquaworldben

Mindössze a munkaerő 20 százalékától kellett megválni az Aquaworld Élményfürdőben, a távozók 50 százalékát sikerült gyorsan pótolni.  Az ezen felül, a nyári főszezonban megugró munkaerőigényt többé-kevésbé diákokkal szokták lefedni. A rendszer jól működik, azonban néhány pozícióban az új diákok betanításához időre, energiára és türelemre van szükség.

„Szezonálisan különböző létszámú diákcsapatra van szükségünk a munka elvégzéséhez. Az úszómesteri, csúszdaőri pozíciókba egyszerűbb a betanulás, így a szövetkezeteknek csupán leadjuk keddenként a következő hétre szükséges létszámot a megfelelő műszakokra, és 2-3 munkanapon belül elküldik a beosztást a diákok neveivel, elérhetőségeivel. Ezáltal időt takarítunk, hiszen nem mi szervezzük le a munkaidőbeosztást, illetve a diákok is tudnak válogatni az időpontok közül” – tájékoztatta szerkesztőségünket Besze Tímea élményfürdő igazgató.

A pénztáros diákokat tekintve több éve ugyanazokkal a fiatalokkal dolgoznak, velük egyeztetik a munkaidőbeosztást, beillesztve a saját dolgozóik beosztása mellé. Csak ezt követően adják le a diákszövetkezetnek, hogy kit, milyen műszakban, hány órában alkalmaznak.

A szakember szerint e korosztály erőssége, hogy sokkal többet akarnak dolgozni, a Covid alatt rádöbbentek arra, hogy a jövőjükkel is foglalkozni kell. Mindemellett vannak céljaik, és tudják, mit kell tenni ahhoz, hogy elérjék ezeket.

„Amire jobban oda kell figyelni, hogy a telefon, internet a középpontban van, és szinte nem is látnak anélkül. Sajnos munka közben is képesek ezzel foglalkozni, előfordul, hogy emiatt megszűnik számukra a külvilág” – vette sorra a korosztály erősségeit és gyengeségeit a szakember.

Jó nyelvtudás, odafigyelést igénylő képzés

A Hungarospa Hajdúszoboszlóban szintén a munkaerő 80 százalékát sikerült megtartani a zárvatartás alatt, de jelenleg már valamennyi dolgozójukat foglalkoztatják, aki vissza akart jönni és továbbra is a turizmusban kívánt dolgozni.

„A hiányzó munkaerőt diákmunkával pótoljuk. A fürdőkre jellemző szezonalitás szerencsésen találkozik a diákok nyári szünidejével, a szövetkezeti forma pedig minden résztvevő számára ideális” – nyilatkozta lapunknak Kircsi Lajos, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatója. A fiatalokat elsősorban a fürdőüzemeltetés területén, medenceőrként, úszómesterként, csúszdaindítóként alkalmazzák. Erősségük a nyelvtudás, azonban kevés munkatapasztalattal rendelkeznek, emiatt a betanításukra, oktatásukra jobban oda kell figyelni.