Riviéra-reggeli polgármesterek részvételével

Forrás: turizmus.com

 2017. november 21. 11:20

A Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület a Riviéra-térség, Alsóörs, Csopak, Felsőörs, Lovas és Paloznak polgármestereivel rendhagyó stratégiai megbeszéléssorozatot kezdett, mely „Riviéra reggeli" néven ismétlődik rendszeresen a jövőben is.

A találkozó összehívását a turisztikai piac változásai és az azokra való gyors reagálás szükségessége indokolják. Időszerűvé vált a Riviéra térség fejlesztési stratégiájának frissítése, az aktuális és várható változásoknak elébe menő összehangolt fejlesztések megtervezése, megvalósítása.

Az egyesület gondolatébresztőül elemezte a jelenlegi helyzetet, felhívta a figyelmet arra, hogy csakis minőségi szállás- és szolgáltatáskínálattal vehetik fel a versenyt a Riviéra települései európai versenytársaikkal, amelyek ma már csak egy kattintásra vannak tőlük.

Polgármesteri találkozó a stratégiaalkotás jegyében

Remek kezdeményezésnek bizonyultak az Alsóörsön, Csopakon és Paloznakon a szálláshelyek minőségi fejlesztésére kiírt, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület és az önkormányzatok közös kezelésében lebonyolított, az IFA visszaforgatásán alapuló pályázatok, melyek az országban másodikként valósultak meg és szép eredményeket hoztak már az első évben is.

Bíznak abban, hogy az állami irányítás is felismeri: a balatoni szálláshely-infrastruktúrára oly jellemző magánszálláshelyi rendszer fejlesztése tovább nem halogatható, ehhez állami vagy uniós források bevonása szükséges.

Az egyesület megvizsgálta a versenytársak fejlesztéseit, jól bevált termékeiket és azok megvalósíthatóságának lehetőségét a Riviérán, kiemelt figyelmet fordítva a nyári főszezonon kívüli, őszi, téli, tavaszi szezonok megteremtését szolgáló ötletekre, beruházásokra.

Az utazások száma, a szabadon elkölthető jövedelem és a szabadidő világszerte folyamatosan nő. Az önkormányzatok és az egyesület közös célja az, hogy célcsoportokra szabott, egységesen megvalósított, kreatív ötletek által a Balaton Riviérája nyáron a Kelet-Balaton családbarát paradicsoma legyen, ősztől tavaszig pedig a testi-lelki egészségmegőrzés és az egészségtudatosság meghatározó piaci trendjeire építve, az aktív turizmusban, a gasztronómiában és a borturizmusban rejlő lehetőségek „újracsomagolásával" egyfajta „gyógyvíz nélküli gyógyhelyként" komplex élményt kínáljon a turisták több célcsoportjának, és megteremtse a kiegyensúlyozottabb működés feltételeit a térségben.