Road Movie Guide: rockzenészek népszerűsítik a hazai tájakat

Forrás: turizmus.com

 2020. október 26. 13:24

Október 22-én indult és hetente jelentkezik új epizódokkal a Road Movie Guide a TV2-n, amelyben a legnépszerűbb hazai zenekarok és előadók mutatják be azokat a városokat, amelyek valamiért közel állnak hozzájuk.

A Road Movie küldetése dalokon és a klipeken át bemutatni Magyarország és a Kárpát-medence tájait, ismert és kevésbé ismert vidékeket, a Balatont, a Mátrát, Tolna megyét vagy a vajdasági Kishegyest – tájékoztatott a filmek elkészítését támogató Magyar Turisztikai Ügynökség.

A videók mellé minden helyszínen egy-egy Road Movie Guide útifilm is készült, ahol a klipek hátterében feltűnő tájak főszereplővé lépnek elő.

Az eddig csak online elérhető kisfilmek október 22-től hetente láthatóak a TV2 műsorán is. Az első filmben a Tankcsapda tagjai mutatják be városukat, Debrecent.

A műsor rendezője Könyves Dina, producerei Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert.

"A Road Movie produkció fontos része a Road Movie Guide Tillával sorozat. Ezekben a félórás filmekben az előadók részletesen bemutatják a dalaikat ihlető tájakat. A kezdetekkor Tillát kértük fel, hogy ő legyen az a kíváncsi idegenvezető, aki a nézőknek minden érdekeset megmutat, Könyves Dina szerkesztő, és persze a zenekarok segítségével.

A Road Movie célja ezzel teljes mértékben megvalósul, a filmeket látva ugyanis biztosra vehetjük, hogy a rajongók közül sokan kelnek majd útra, felfedezni a kedvenc zenekaraik szívéhez legközelebb álló vidékeket" – mondta el Lobenwein Norbert.

A Road Movie nem áll meg 2021-ben sem. Az év végéig elkészülő 12 dal és klip folytatásaként 2021-ben újabb magyar tájakra indul a sorozat, újabb klipekkel, dalokkal és Road Movie Guide-okkal.