Roadshow-n népszerűsítették hazánkat Kanadában

Forrás: turizmus.com

 2016. február 29. 16:28

Kanada keleti parti városaiban idén a Kompas Budapest Kft. képviselte Magyarországot az Air Transat légitársaság által rendezett Caravan roadshow-n, melyre több mint ezer, a Transat Holidays útjait értékesítő utazásszervező volt hivatalos.

A február közepén tizenegyedik alkalommal megrendezett roadshow jelentősebb állomásai Montéal, Québec City, Drummondville és Toronto voltak. Összesen 11 európai ország képviseltette magát, melyek mindegyikébe egy-egy utazást sorsoltak ki a résztvevők között. A Kompas Budapest Kft. jóvoltából az egyik szerencsés nyertes egyhetes budapesti utazást nyerhetett.

Ezzel párhuzamosan, február 13–16. között a nyugati parton is roadshow zajlott Vancouvert is érintve, melyen a Magyar Turizmus Zrt. észak-amerikai képviselete reprezentálta Magyarországot. Vancouver azért is különleges állomás, mert az Air Transat hat év után tért vissza a nyugati partra.

Az Air Transatnak köszönhetően a nyugati partról és kiemelten Vancouverből jelentősen nőtt a turizmus Európa irányába. A roadshow-n az MT Zrt. 150 szakmai érdeklődővel folytatott tárgyalásokat, amely a Calgaryban és az Edmontonban tapasztalható érdeklődést is túlszárnyalta.

Az Air Transat, Kanada egyik vezető légitársasága 2015-ben indította első közvetlen járatát Budapestre. A Közép- és Kelet-Európa iránt erősödő érdeklődés miatt a régió további országai irányába is fejleszteni kívánják tevékenységüket, ezért az idei újdonság a Kanada–Zágráb járat lesz.