A tenisz állócsillaga népszerűsíti a svájci turizmust

Forrás: turizmus.com

 2021. április 07. 17:05

A sokszoros Grand Slam-győztes Roger Federer Svájc turisztikai nagyköveteként segíti ezentúl a koronavírus-járvány miatt meggyengült ágazat fellendülését.

A 20 Grand Slam győzelmet maga mögött tudó svájci teniszező hosszú távú együttműködésbe kezdett a svájci idegenforgalmi hivatallal, annak érdekében, hogy segítsen promotálni a Switzerland Tourism legújabb, "energizing nature" (erőt adó természet) néven futó kampányát, és ezzel is támogassa a turizmus fellendülését és az utazók visszatérését – írja a Swiss Info.

A profi teniszező, aki augusztusban tölti be 40. életévét, elmondta,  karrierje során mindig úgy érezte, hogy Svájcot képviseli, nem csak az olimpiai játékokon vagy a csapatversenyeken. Nagyon büszke arra, amit a tenisz világában elért az utóbbi 22 évben, "mindig egy kicsit Svájc nagykövetének éreztem magam, így ez logikus lépés volt" – tette hozzá.

federer_123rf

A sokszoros Grand Slam-győztes Roger Federer Svájc turisztikai nagyköveteként segíti majd a koronavírus-járvány miatt meggyengült ágazat fellendülését

Fotó: 123rf.com

A Switzerland Tourism a tervek szerint világszerte közös promóciós projekteket tervez Federerrel, kezdve az európai városokban, majd később az Egyesült Államokban, Ázsiában és a csendes-óceáni térségben is népszerűsítik az országot.

Most "sürgős támogatásra van szüksége az országnak, a második világháború óta tapasztalt legnagyobb turisztikai válság után" – közölték.A koronavírus-járvány hatására a svájci szállodaszektorban 40 százalékkal csökkentek a vendégéjszakák 2020-ban 2019-hez képest. A külföldi kereslet 66 százalékkal esett vissza, mivel a nemzetközi turisták távol maradtak a világjárvány terjedése ellen bevezetett korlátozások, határzárok miatt.

Federer és a svájci turisztikai hivatal nem árulta el, hogy a teniszező pontosan mennyit fog keresni promóciós munkájával, de annyit megosztottak a médiával, hogy a pénz az alapítványához kerül, amely Svájcban és Dél-Afrikában segíti a hátrányos helyzetű gyermekeket. A teniszsztár szerint az összeget Svájcban valószínűleg játszóterek építésére fordítják majd.