Római kori villát tárnak fel Bibione tengerpartján

Forrás: turizmus.com

 2023. március 10. 12:32

A Velencétől egy órányira fekvő Bibione Európa-szerte ismert strandjairól és zöld területeiről. A "Mutteron dei Frati Villa" régészeti lelőhely felfedezésével a tengerparti üdülőhely a történelemkedvelő és a változatosabb élményeket kereső turisták célpontjává válhat.

A fiatal város – amely még 70 éves sincs – egy sokkal régebbi múltról tanúskodó ókori római kori villa feltárására készül, a kutatásokat pedig meg is osztja a látogatókkal. A Mutteron dei Frati Villa két méter magas szerkezetét rendkívül jó állapotban találták meg, így nagyszerű alapot biztosít a régészeti kutatásokra.

A következő hetekben a régészek megkezdik a vizsgálatokat, a jövőben pedig szeretnék megnyitni a villát a nagyközönség előtt is.

A lelőhely létezéséről a XVIII. század közepe óta tudnak, jelentőségét többször is kiemelték és az érdeklődés soha nem lankadt iránta, de a források hiánya sok esetben megakadályozta a kutatások folytatását. Néhány évvel ezelőtt azonban újra a régészek érdeklődésének középpontjába került a villa és megindult a párbeszéd, amely a mostani kutatások elindításához vezetett – tájékoztatta lapunkat a Bibione Live Press Office.

Bibione a római kori villa felfedezésével a történelemkedvelők úti céljává is válhat

Fotó: Bibione Live Press Office

 

A villában végzett ásatás és a környező területeken zajló kutatás Bibione közösségének és látogatóinak is érdekes lehet, hiszen betekintést nyújt a múltba, illetve új történelmi és régészeti érdekességekkel bővíti a tengerparti üdülőhely kínálatát.