Romániai újságírók és utazási irodák képviselői jártak Gyulán 2015. május 15-17. között

Forrás: turizmus.com

 2015. május 20. 16:47

A Gyulai Várfürdő kezdeményezésére és szervezésében a Hunguest Hotel Erkel, a Magyar Turizmus Zrt. és a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. együtt népszerűsítette a Várfürdő, a szálloda és térség turisztikai szolgáltatásait román szakemberek körében május 15-17-én.

A szakmai tanulmányút keretében 26 romániai újságíró és utazási szakember látogatott el Gyulára. Az utazást Kolozsváron a fürdőváros szélesebb körű szakmai prezentációja vezette be, melyet személyesen is megtisztelt jelenlétével Mile Lajos, Magyarország kolozsvári főkonzula is.

A fürdő által szervezett gyulai program során a városba érkezők a Hunguest Hotel Erkelben megkóstolták a Gyulai Pálinka Manufaktúra különleges pálinkáit. A színes tanulmányút elvezetett a gyulai várba, majd a belvárosi kisvonatozás és séta után a Gyulai Várfürdőben pihenhették ki a nap fáradalmait a szakemberek. Szombat este a lőkösházi Vásárhelyi–Bréda kastélyban Európa első állandó kültéri 3D-s épületvetítését csodálhatták meg a vendégek. Vasárnap a Százéves Cukrászda kézműves bonbonjait és süteményeit élvezhette a vendégségben Gyulán járó csapat.

A tanulmányút résztvevői hazatérve az élményeiket, tapasztalataikat a saját médiumaik felületein osztják meg a romániai olvasókkal, rádióhallgatókkal és tévénézőkkel, akik a szervezők várakozása szerint kedvet kapnak majd a gyulai pihenéshez.