Rosalia Borpiknik a Városligetben

Forrás: turizmus.com

 2023. május 31. 10:50

A főváros nyárindító kerti partija idén új névvel várja a borok szerelmeseit. Idén június 9. és 11. között rendezik meg a 12. Rosalia Borpikniket. A minden borásznál kötelezően kínálandó rosék mellett számos helyen kérhetnek a vendégek gyöngyözőt, habzót vagy hideg pezsgőt a poharunkba.

A pikniken nem csupán borok és pezsgők, de street food ételek is várják a látogatókat a kerti parti jegyében. A Stelázsinál faszénen füstölt camembertet és kakukkfüves kecskesajtot, a Reinpold's Kolbice standján tölcsérben szervírozott, egyedi fűszerezésű kolbászokat, a Raclette by Lili büfékocsijánál pedig lágyan olvadó francia sajtkülönlegességgel betakart bagettet kóstolhatnak az érkezők – közölték a szervezők. Június 11-én tartják meg a Rosalia Brunchot 11 és 14 óra között, melyen a kiállítók kétharmada rész vesz három órára szóló kedvezményekkel, ajándékokkal, akciókkal, meglepetésekkel. Az eseményen választják meg a Liget Borát is.

A Rosalia színpadára pénteken érkezik 19 órakor Perrin, majd 21 órakor az X-Faktor felfedezettje, Paulina. Az estét Andrew J. zárja funk stílusú mixeivel. Szombaton 19 órakor a Los Orangutanes lép színpadra. 21 órakor lép színpadra a ManGoRise. A koncert után Dj Lleo borzolja majd a kedélyeket. Vasárnap 16:30-tól a Kacaj együttes tölti meg energiákkal a Rosaliát, majd Molnár Tamás lép színpadra.

Idén június 9. és 11. között rendezik meg a Rosalia Borpikniket

Fotó: Rosalia Borpiknik

 

A Rosalia a legfiatalabb korosztályra is gondolt: szombaton és vasárnap a Kreatív kuckóban kézműves programok és játékok várják a gyerekeket.

Bemutatkozik a borpikniken a Jókutya Kutyaiskola, ahol néhány trükköt és vezényszót is megtanulhatnak négylábú barátaink, hiszen lesz ingyenes agility foglalkozás és kutyaovi is.

A belépés mindenki számára ingyenes, poharat elővételben, vagy a helyszínen van lehetőség vásárolni.