Rövidítik a karanténidőszakot Franciaországban

Forrás: turizmus.com

 2022. január 03. 10:36

Franciaországban hétfőtől enyhültek a karanténszabályok, ugyanakkor már a közterületeken is arcmaszkot kell hordani 6 éves kortól.

Franciaországban legkésőbb négy hónapon belül be kell adatni a 2. után a 3. oltást is a koronavírus ellen ahhoz, hogy valakit teljes mértékben védettnek tekintsenek. Olivier Veran egészségügyi miniszter bejelentette, hogy február 15-étől vezetik be ezt az intézkedést, a mostani 7 hónapos időszak helyett – írja a euronews.com.

A francia kormány a koronavírussal fertőzöttekre vonatkozó karanténkövetelményeket is módosítja. Hétfőtől a vírussal fertőzött, teljesen beoltott embereknek csak hét napig kell izolálniuk magukat, azoknál pedig, akiknél negatív a teszteredmény, a karantén hossza öt napra csökken.

Enyhültek a karanténszabályok Franciaországban

Fotó: 123rf.com

Ugyanakkor újabb szigorítást vezettek be a járvány megfékezése érdekében, már a közterületeken is arcmaszkot kell hordani 6 éves kortól.

Franciaországban egy hete 200 ezer fölött van az új vírusfertőzöttek napi száma. A járvány kezdete óta csaknem 124 ezren haltak meg koronavírus-fertőzésben.