Rzeszówban is szeretik Nyíregyházát

Forrás: turizmus.com

 2016. május 10. 19:38

A lengyel alkotmány ünnepén nemcsak városnapot tartottak a lengyelországi Rzeszówban, hanem megemlékeztek a Nyíregyházával 20 éve élő testvérvárosi kapcsolatról is.

Az eseményre ellátogatott dr. Kovács Ferenc polgármester és dr. Ulrich Attila alpolgármester úr is. Az rendezvényen a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. munkatársai népszerűsítették Nyíregyháza turisztikai attrakciót.

A kellemes időben nemcsak a prospektusok fogytak, hanem a kóstoltatásra vitt szilvapálinkát is szívesen fogyasztották az érdeklődők. A két város testvérvárosi kapcsolatának köszönhetően a nyíregyházi faházat felkeresők előtt nem volt ismeretlen a város, s több konkrét érdeklődés is érkezett a nyári pihenéssel kapcsolatosan – tájékoztatott Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A jubileum alkalmából néhány nap múlva lengyel delegáció érkezett Nyíregyházára, akik a nyíregyházi városnapon adtak ízelítőt az itt élőknek Rzeszów látnivalóiból és kulturális értékeiből. Az eltelt 20 év alatt a két város között a cserekapcsolatok széles skálája alakult ki, melynek köszönhetően a jövőben akár közös projektek is megvalósulhatnak majd.