Saját lábán áll a makói fürdő

Forrás: turizmus.com

 2020. február 24. 12:43

Az idén már nemcsak a működési támogatást tudja mellőzni, hanem a tervezett beruházásokhoz sem kér pénzt a várostól a Hagymatikum.

A Hagymatikum úgy zárhatta az óévet, hogy egy tekintélyes összeg is maradt a számláján. A tavalyi év minden várakozást felülmúlt, hiszen majdnem pontosan félmillió vendéget fo­­gadott a fürdő, bevétele pedig meghaladta a bruttó egymilliárd fo­­rintot – írja a delmagyar.hu.

A makói Hagymatikum lett az év regionális fürdője, gyógyászati tevékenysége pedig német szakmai díjat kapott.

2020-ban is jó szezont várnak a Hagymatikumban

Fotó: Facebook / Makói Hagymatikum Fürdő

„Az impozáns számokat szeretnénk idén megismételni, sőt, ha lehet, egy kicsit meghaladni. Terveink között a múlt évihez hasonló látogatószám szerepel, bevételünk pedig reményeink szerint még több lesz, néhány szolgáltatásuk árán ugyanis emeltünk valamelyest. És mivel a bővítéssel járó munkálatok ősz előtt aligha indulnak, a jó szezonra ezúttal is megvan minden remény” – mondta a lapnak Gergely Gábor, a fürdő vezérigazgatója.

2021-ben viszont – éppen az építkezés miatt – visszaeshet a forgalom, ezért elképzelhe­­tő, hogy átmenetileg ismét szükség lesz az önkormányzat működési támogatására. En­­nek összege induláskor, nyolc éve 180 millió forint volt. Az összeg aztán évről évre csökkent, és két éve, amikor legutóbb kellett ilyet biztosítani, már csak 50 millió­­ra volt szükség.