Sam Smith a jövő évi Colours of Ostrava első headlinere

Forrás: turizmus.com

 2023. november 06. 17:24

A Colours of Ostrava jövőre július 17-20. között, a csehországi Ostravában várja majd a látogatókat, mindössze pár száz kilométerre Budapesttől.

Jövőre 21. alkalommal rendezik meg Csehország egyik legnagyobb nemzetközi fesztiválját, a Colours of Ostravát július 17-20. között az ország harmadik legnagyobbjának számító Ostrava nevű városban, a megújult Dolni Vitkovice ipari területen. A fesztiválon a zenei felhozatal mellett egy nemzetközi Meltingpot vitafórum, IFFKV filmvetítések, számos színházi előadás és művészeti installációk is várják majd a fesztiválozókat.

Minden évben több mint száz előadó lép fel nyolc zenei színpadon, a Meltingpot vitafórum 11 színpadára pedig több mint kétszáz előadó érkezik a világ minden tájáról. A Colours without Barriers projekt keretében a fesztivál speciális szolgáltatásokat kínál a fogyatékkal élő látogatók számára. 2023-ban 850 fizikai, látás- vagy hallássérült, valamint autizmus spektrumzavarral élő ember élt a felkínált lehetőségekkel. A fesztivál ráadásul szombatonként már hagyományszerűen ingyenes belépést biztosít a 65 év felettieknek is.

Sam Smith is fellép a jövő évi eseményen

Fotó: Colours of Ostrava

Sam Smiths Oscar-, Golden Globe-, valamint többszörös Grammy-díjas angol énekes-dalszerző. 2012-ben robbant be és vált világszerte ismertté. Az énekes ősszel Ausztráliában turnézik, azonban jövőre már Európa felé veszi az irányt, és 2024. július 18-án a Colours of Ostraván lép majd színpadra.

„Nagyon örülök, hogy Sam Smith-t elhozhatjuk a Coloursra. A hangja varázslatos számomra, és az őszinteség, amivel megnyílik a világnak, teljesen lenyűgöző. Minden évben olyan művészt szeretnénk bemutatni, aki megmozgatja a zenei világot. Sam Smith dalai hihetetlenül sok letöltést produkáltak, a Stay with Me című számát pedig szerintem mindenki ismeri” – mondta el Zlata Holušová, a fesztivál alapítója és igazgatója.

Az első headliner mellett más fellépők kilétére is fény derült. Yogetsu Akasaka japán buddhista szerzetes egy lenyűgöző beatboxszal kevert meditációs zenével kápráztatja majd el a közönséget. A holland héttagú zenekar, a Son Mieux feleleveníti a 70-es évek diszkóhullámát kortárs popslágereivel, korhű öltözékben. Szintén fellép majd a német Klangphonics triója, akik az elektronikus zenét és az élő hangszereket ötvözve dallamos technót és energikus deephouse-t alkotnak.