Sanghajban nyílt horvát turisztikai képviselet

Forrás: hrturizam

 2018. november 07. 11:55

November 5-én megnyitotta első turisztikai képviseletét Kínában a Horvát Idegenforgalmi Közösség (HTZ).

A Sanghajban ünnepélyes keretek között megnyitott iroda feladata lesz, hogy népszerűsítse Horvátországot Kínában, és elősegítse új közvetlen légi járatok létrejöttét a két ország között - számol be az eseményről a hrturizam.hr portál.

Az iroda vezetője, Franka Gulin a képviselet megnyitóján kiemelte, hogy Horvátország relatíve kis mérete ellenére mindazon vonzerőkkel rendelkezik – kultúra, természet, bor és gasztronómia –, amelyek iránt a kínai turisták érdeklődnek.

A HTZ igazgatója, Kristjan Staničić emlékeztetett arra, hogy fontos volt még az idén megnyitni az irodát, mivel az idei az Európai Unió turizmusának éve Kínában.

Pillanatkép az iroda megnyitójáról

Fotó: hrturizam.hr

Hozzátette, hogy az iroda egész éves desztinációként pozícionálja Horvátországot a távol-keleti piacon. Az idei évben már 40%-kal nőtt a Horvátországba érkező kínai turisták száma az egy évvel korábbihoz képest, és a szakértők további jelentős bővülésre számítanak.

Az igazgató felidézte a Travel + Leisure magazin kutatását, amely szerint Kínában az idén a legvonzóbb új európai úti cél Horvátország.

Az idei első tíz hónap során 216 ezer kínai turista érkezett délnyugati szomszédunkhoz, és 315 ezer éjszakát töltött el a kereskedelmi szálláshelyeken. A kínai turisták a legtöbb éjszakát Zágrábban, Dubrovnikban, Splitben és Zadarban töltik el.

A kínai turisták azért is nagyon kedvesek a horvátok számára, mert többségük elő- és utószezonban, júniusban és októberben érkezik, 66%-uk szállodában száll meg. Fő motivációjuk a városnézés, illetve a gasztronómia.