Sárga céltáblává vált a Carcassone-kastély

Forrás: turizmus.com

 2018. május 24. 11:22

Nagy vitát vált ki mindenütt Felice Varini svájci művész kreatív ötlete, amely patinás, híres épületeket helyez a figyelem középpontjába.

Az elismert művész – aki sárga, fehér vagy éppen kék alumíniumszalagokat rögzít középkori kastélyokra, híres épületekre, különleges ábrákat képezve – alkotásai sokakat megosztanak.

Pedig az épületek mintha megfrissülnének, új mondanivalót nyernek és nő a látogatottságuk is. Carcassone, a több száz éves francia kastély, amely 20 éve szerepel az UNESCO világörökségi listáján, és amelyet évente milliók látogatnak, újabban egy darts táblára hasonlít, meglepő, hatalmas sárga gyűrűjével. A helybélieket erősen megosztja a kezdeményezés, sokan tiltakoznak ellene, eddig kétezren írták alá az eltávolítást követelő fogalmazványt.

A helybélieket erősen megosztja Varini kreatív kezdeményezése

Fotó: Shutterstock

Ugyanakkor sokan nem értenek ezzel egyet, a közösségi média kiállt Varini mellett, hiszen nem sérült meg az épülettömb, viszont a művész felhívta rá azok figyelmét is, akik eddig nem tudtak róla. Soha még ennyien nem fényképezték le az ódon kastélyt, és tették fel azonnal a fotókat a közösségi média felületeire.

Felice Varini már az amerikai Connecticutban is bemutatta kreativitását, 2013-ban, Londonban pedig a Granary Square-en helyezett el fehér háromszögeket egy régi épületen, amely ettől új életre kelt.