Sárváron az elektromos kerékpár a nyár slágere

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 08. 09:31

Az előző évekhez képest megduplázódott a sárvári Tourinform-irodában elektromos kerékpárt bérlők száma. Vannak, akik az egész nyaralás időtartamára, a városon belüli közlekedésre bérelnek pedelecet.

Mások azért kölcsönöznek elektromos kerékpárt, hogy a településen kívüli látnivalókat is felfedezzék.

 

Biciklivel a Ság hegyig

Ezekkel a biciklikkel egyetlen feltöltéssel 70 kilométer is megtehető, így azokkal a Celldömölkhöz közeli Ság hegyre vagy akár a Jeli arborétumba is könnyedén el lehet kirándulni Sárvárról – mondja Haller Ferenc, a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Jó döntésnek bizonyult, hogy a hagyományos kerékpárok mellé hat elektromos kerékpárt is beszereztek

Fotó: Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft.

A mostani forgalombővülés, a kerékpározás iránti érdeklődés növekedése is igazolja a város környéki, jelenleg is zajló fejlesztések létjogosultságát.

Hamarosan elkészül a térségben egy úgynevezett termál kerékpárút, ami Vas megye gyógyfürdőit köti össze.

Ennek része lesz Sárvár, így az ügyvezető arra számít, hogy rövid távon nemcsak a kerékpárt bérlők, hanem a városba két keréken érkezők száma is emelkedik majd.

 

Folyamatos fejlesztések

A Sárváron nyaralók kerékpáros kikapcsolódás iránti igényeit a Tourinform-iroda egyébként már esztendőkkel ezelőtt felismerte. Láthatóan jó döntés volt, hogy 2017-ben a hagyományos kerékpárok mellé hat darab elektromos kerékpárt is beszereztek – mondja a turisztikai szakember.

Kerékpáros túratippek is segítik a turistákat

Fotó: Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft.

Sőt, Sárvár turistatérképére a városi kerékpáros útvonalakon kívül mára felkerültek a környező települések látnivalói, biciklis útvonalai is. Mindezek mellett az online térben is történt kerékpárosbarát fejlesztés. A Sárvár.hu oldalon és a fürdőváros mobilalkamazásán is elérhetők különböző tematikájú, nehézségi fokú kerékpáros túratippek – teszi hozzá Haller Ferenc.

 

Online játék indult

A sárvári és a fürdőváros környéki kerékpáros élménygyűjtésre nyitott utazóknak nemrég egy Facebook- és egy Instagram-nyereményjátékot is indított a TDM, amiben a résztvevők őszi szálláskedvezmények mellett egész napos ingyenes elektromos kerékpár használatot is nyerhetnek. Ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a kerékpározás az őszi hosszú hétvégés fürdőzések remek kiegészítő programja lehet.