Sárvár, a társas város – filmen is

Forrás: turizmus.com

 2015. február 08. 15:06

Baráti hangulatú évindító tájékoztatón mutatták be Sárvár friss imázsfilmjét a Nádasdy-vár dísztermében pénteken. A filmben jelen van a múlt és napjaink, felbukkannak történelmi alakok, a termálkristály egykori reklámjának szereplői is, s mindez Sárvár mesés kulisszái között.

Kondora István, Sárvár város polgármestere a tőle megszokott közvetlen és őszinte hangnemben összegezte a tavalyi, fejlesztésekben gazdag esztendő eredményeit. 2014-ben készült el a fürdő óriáscsúszdája, kerékpárutat fejlesztettek, átadták az állami beruházásban elkészült kirándulóerdőt.

Birtokba vehették a sárvári polgárok a megújult Posta teret is, ahol nagy sikerű adventi vásárt rendeztek a TDM-szervezet által pályázati forrásból beszerzett mobil faházakkal és árusító pultokkal. Megvalósult a vasútállomás épületének felújítása is.

Az egészen pontosan 15 011 lakost számláló város 480 ezer vendégéjszakát produkált, idén szeretnék átlépni az 500 ezres határt. A fürdő 729 ezer vendéget fogadott a tavalyi évben. A városban egyre több befektető is fantáziát lát, a Rákóczi út két oldalán, magánberuházások keretében is sorra épülnek az apartmanházak. Idén is folytatódnak a fejlesztések, főként infrastrukturális beruházások valósulnak meg, összesen 1,3 milliárdos forint értékben.

Az eseményen bemutatták a város most elkészült imázsfilmjét is, mely az alábbiakban tekinthető meg:

A polgármester kiemelte, reményeik szerint a közeljövőben további lehetőségek nyílnak meg előttük. Üdvözi, hogy a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon (GINOP 7.) keresztül olyan fejlesztések támogatására nyílhat mód a közeljövőben, amelyek célja, hogy nemzetközi szinten is versenyképes gyógyászati, gyógyturisztikai fogadóterületté váljanak a gyógyhellyé minősített települések. Erről a közelmúltban egyeztettek Ruszinkó Ádám helyettes államtitkárral.

Mint mondta, a 16 minősített gyógyhely összesen 15 milliárd forint értékű pályázati forráshoz juthat. Már kész tervekkel rendelkeznek a város gyógyhelyként történő továbbfejlesztésére, ennek részét képezné a Nádasdy-vár környékének és a belvárosnak a további fejlesztése, gyógysétány létrehozása is.

Kondora István polgármester bemutatta az Év borát is

Az évértékelő-évkezdő találkozón Tama István, a Magyar Turizmus Zrt. nyugat-dunántúli regionális igazgatója az imázsfilmről szólva elmondta: a film – a benne megjelenő távcsövön keresztül is – tökéletesen ráirányítja a figyelmet a kisváros otthonos hangulatára és rendezett környezetére, nem véletlenül lett Sárvár különdíjas a Virágos Magyarországért versenyben. Mint hangsúlyozta: a profi eszközökkel elkészített imázsfilm egyben azt az üzenetet is közvetíti, hogy Sárvár társas város, ahol jó mindent együtt megélni – legyen szó a fürdő nyújtotta élményekről, vagy a város és környezetének egyéb lehetőségeiről. A turizmus egyik fő küldetése az életminőség-javító hatása, amely ebben a filmben is jól megjelenik, ezzel az ígérettel invitál a nyugat-dunántúli fürdővárosba.

A filmben desztináció TDM-szervezete a település kiemelt turisztikai vonzerőit szedte csokorba, a fürdőt, annak wellness-szolgáltatásait, a város történelmi látnivalóit éppúgy, mint zöld arcát, az Arborétum és a Csónakázó-tó különleges miliőjének bemutatásával. Ezenfelül bepillantást kapunk az egész évben zajló rendezvények, fesztiválok hangulatába is.

Az alkotók különleges kerettörténetet is belecsempésztek a filmbe, az első képkockákon feltűnik egy grófnő, Báthory Erzsébet megidézett alakja, aki a Nádasdy-vár toronyszobájába lépve egy látcsövön keresztül tekint a modern kori Sárvár életébe. Mosolyt csal a filmet megnézők arcára a padot átugró úr, aki egy reklámfilmből csöppen bele a történetbe.

 

(A filmet a SpiritOne Creativ Agency készítette. Rendező: Kriskó László, fényképezte: Csincsi Zoltán)

Az eseményen bemutatták az Év borát is, mely címet ezúttal a Tornai Pincészet nagy-somlói juhfark száraz fehérbora érdemelte ki.