Sárváron látták Elvist?

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 16. 12:26

Ügyes reklámfogás a sárvári fürdő részéről, hogy a negyven éve elhunyt Elvis Presley halálát övező összeesküvés-elméleteket megragadva bedobták a hírt, legutoljára Sárváron látták a Királyt, és fiatalabb, mint valaha!

A hír szerint Elvis jó kondíciója elsősorban a sárvári gyógyfürdő vizének köszönhető, amely kiválóan alkalmas az időskori, mozgásszervi bántalmak kezelésére. Persze, mindez csak hírlapi kacsa. Bár, akár igaz is lehetne, hiszen a fürdő vize valóban alkalmas arra, hogy olyan mozgásszervi betegségek fájdalmait enyhítse, amelyektől valóban szenvedett a Király. Mint ismert: az idősödő Elvis felállni sem nagyon tudott gyógyszerek nélkül, mert ízületei borzasztóan elkoptak – főként attól a csípőmozgástól, amellyel annak idején hatalmas sikert aratott.

Egy korábbi jelmezes csúszdaverseny szervezői most azt tervezik, hogy Elvis Presley-imitátor versenyt szerveznek a fürdőben, hogy felhívják a figyelmet a víz nemzetközi hírű, jótékony hatásaira. Éskovács Péter, az akció egyik tanácsadója elmondta: az októberi rendezvénnyel emléket szeretnének állítani annak is, hogy a Király kiállt az 1956-os magyar forradalom mellett, 1957. január 6-án, az Ed Sullivan Show-ban a Peace in the Valley (Béke a völgyben) című gospellel tisztelgett a magyar forradalom előtt. A videóra kattintva meghallgathatja Elvis akkori szavait és a dalt.

Elvis Presley 1977. augusztus 16-i halálakor mindössze 42 éves volt, most lenne 82 éves.