Szédítő élmény végigsétálni a sátoraljaújhelyi függőhídon – videó

Forrás: turizmus.com

 2024. május 16. 16:12

A Szár-hegy és a Vár-hegy csúcsait összekötő, 700 méter hosszú függőhidat júniusban adják át a nagyközönségnek.

Ehhez fogható élményt eddig nem lehetett itthon átélni. A tériszonyosok garantáltan nem fognak oda zarándoklatokat szervezni, mindenki másnak viszont szuper bátorságpróba lehet végigsétálni a 700 méternyi átlátszó rácson, amit csak középen tör meg néhány négyzetméternyi üvegfelület. Az élményhez még hozzátesz a híd jól érezhető imbolygása, és az elképesztő panoráma – fogalmaz beszámolójában a Turista Magazin, mely külön engedéllyel készített videót a Magyarországon egyedülálló függőhídról.

A 700 méter hosszú gyalogos híd a Várhegyet és a Szárhegyet köti össze

Fotó: MTSZ / Dömsödi Áron

Ahogy arról korábban a Turizmus.com is beszámolt, világrekorder lesz a Sátoraljaújhelyen felépült Nemzeti Összetartozás Hídja. A 700 méter hosszú gyalogos híd kategóriájában egyedülálló: a város két pontját, a Várhegyet és a Szárhegyet köti össze 80 méter magasan, ráadásul nagyszerű látványt nyújt a Zemplén-hegység és a Felvidék irányába is.

A négymilliárd forintos beruházással megvalósult, turisztikai látványosságnak szánt hidat hat acélsodronykötél tartja a 80 méter magasban. Ezzel a technológiával Magyarországon egyedülálló, de a világon is ez a leghosszabb épített ilyenfajta híd. Az élményt a híd középső szakaszán üveg járófelület fokozza.