Sauna Herbal Cup Hungary

Forrás: turizmus.com

 2018. október 17. 15:47

Első alkalommal rendezik meg a hétvégén Debrecenben a szaunamesterek nemzetközi versenyét.

Október 20-22. között első alkalommal rendezi meg Magyarországon a nyugtató szaunaprogramok, bőrápoló szertartások, gyógynövények és természetes anyagok rendezvényét a debreceni Aquaticum és az Aufguss Masters Hungary - tájékoztatott a Magyar Fürdőszövetség.

A Sauna Herbal Cup egy nemzetközi versenysorozat szaunamesterek számára, melyet 2013 óta rendeznek meg Csehországban. Ebben az időben robbant be a természetes anyagok használata a szaunákban, az aromaterápia a szaunamesterségben, és egyre nagyobb lett az igény az ilyen jellegű programokra az egészségtudatos közönségben is.

A verseny programjai nyilvánosak, közönség előtt zajlanak. Minden szaunamester két programmal indul: egy relax programmal a szaunában, melynek lényege a szaunamester, a téma, az illat, a zene, a természetes anyagok, a legyezéstechnika és a hőemelés harmonikus egysége, majd egy bőrápoló programmal a gőzben, ahol a természetes anyagok kombinációnak különféle egészségtámogató hatása van középpontban.

Bár a Herbal Cup egy verseny, ez esetben sem a versengés a fontos, hanem az, hogy felhívja az adott szakmai területre a figyelmet, hiszen a szaunamesterség összetett hivatás.

Ugyanakkor a tét sem kicsi: a verseny programjait egy nagy tekintélyű, tapasztalt szakemberekből álló nemzetközi zsűri értékeli, és mivel ez a verseny a HerbalCup sorozat hivatalos állomása, így a magyar verseny győztesei képviselhetik Magyarországot majd a Csehországban, november 22-25. között zajló döntőben.

További részletek a programról az esemény Facebook oldalán: https://www.facebook.com/events/336403313780675/